ΔΙΑΦΟΡΑ

10.000 κρούσματα κορωνοϊού «μέσα στο επόμενο 20ήμερο» – Τρομάζει η εκτίμηση του Αχιλλέα Γραβάνη

«Ο ιός βρίσκει δυστυχώς αρκετό χώρο ανάπτυξης και διασποράς. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι κατεξοχήν για τους ανεμβολίαστους και για ένα 5 με 7% στους πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Αυτό δημιουργεί νέες συνθήκες, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, 20ήμερο θα πλησιάσουμε τις 10.000 κρούσματα κορωνοϊού».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ενώ, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19, το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.\

Το πιο σημαντικό όμως είναι οι νοσηλείες, σύμφωνα με τον ίδιο. Ιδιαίτερα οι βαριές νοσηλείες και βέβαια οι απώλειες ανθρώπων στις ΜΕΘ. «Αυτά τα δύο τελευταία νούμερα θα αυξηθούν πάρα πολύ και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στο πώς λειτουργεί η κοινωνία αλλά και στην οικονομία», τόνισε.

 

Αχιλλέας Γραβάνης για κρούσματα κορωνοϊού

 

Σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ αυστηρή επιτήρηση, δεδομένου ότι το παρελθόν έχει δείξει ότι τα συστήματα επιτήρησης χαλαρώνουν και τελικά ο ιός ξεφεύγει πάλι.

Έχουμε, πρόσθεσε, ένα τεράστιο όπλο, το εμβόλιο, ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τη γνώση από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 2,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και έθεσε το ηθικό ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι έχουν δικαίωμα να στερούν τη νοσηλεία ασθενών με άλλα νοσήματα που ενδέχεται να μην μπορούν να νοσηλευτούν από την επιβάρυνση των δομών υγείας.

Σημειώνεται πως πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τις 7.000, καταγράφοντας ένα νέο μαύρο ρεκόρ για τη χώρα μας.

«Σε 90 ημέρες θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι!» – Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα

Τάραξε τα νερά ο Νίκος Τζανάκης για το πόσοι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν το ερχόμενο τρίμηνο από τον κορωνοϊό. Ο καθηγητής Πνευμολογίας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι και από αυτούς το 5% με 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία».

Μάλιστα προέβλεψε ότι οι θάνατοι των ανεμβολίαστων πιθανόν να φτάσουν ακόμη και τις 3.500. Πρόκειται για στοιχεία που συγκλονίζουν και που σημαίνουν ότι κάθε μήνα θα νοσούν άνω των 300.000 ανεμβολίαστων, ενώ οι νέες απώλειες θα είναι 1.166 ανεμβολίαστα άτομα κάθε μήνα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «φρενάρουν» το παραμικρό.

Νίκος Τζανάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 6.150 κρούσματα (1.267 στην Αττική, 999 στη Θεσσαλονίκη) 49 θανάτους και 431 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

«1.000 θάνατοι το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα» – Εφιαλτική πρόβλεψη Νίκου Τζανάκη

Ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί και πάλι στα ύψη, ενώ μέρα με την ημέρα πληθαίνουν και οι θάνατοι.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, κάνοντας δυσοίωνες προβλέψεις για 1.000 θανάτους το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ