ΔΙΑΦΟΡΑ

1000 μπράβο: Υπάρχει και αυτή η δημοσιογραφία κύριοι…

 

Η δημοσιογραφία στη χώρα μας είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Λίγοι κακοί ή ανεπαρκείς δημοσιογράφοι λερώνουν το όνομα ενός κλάδου που υβρίζεται από πολλούς γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Επειδή ο κόσμος πιστεύει ότι όλοι είναι ίδιοι.

Ε, λοιπόν δεν είναι όλοι ίδιοι.

Και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά μέσα από ένα τραγικό γεγονός. Τις πυρκαγιές που καίνε ακόμα την Αθήνα και την Ελλάδα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με αφορμή την κάλυψη των πυρκαγιών ένα κανάλι έγινε πρώτο trend στο Twitter. Και αυτό είναι το Open.

Συνήθως στο Twitter βλέπουμε να τρεντάρουν άλλα κανάλια και συνήθως για άσχημο λόγο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μιλάμε για καθολική αποθέωση στο Open για την κάλυψη και τον τρόπο που παρουσίασε τα γεγονότα.

Χωρίς να τα ωραιοποιεί, χωρίς να στρογγυλεύει με συνεχή δελτία ειδήσεων παρουσίασε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από όλα τα πύρινα μέτωπα. Με δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, που τα έβλεπαν όλα και τα έλεγαν όλα.

Το Open σε μια κρίσιμη στιγμή έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο κυρίαρχος της αντικειμενικής, αχρωμάτιστης ενημέρωσης. Της ενημέρωσης που έχει ανάγκη ο πολίτης για να εμπιστευτεί ξανά τη δημοσιογραφία.

Της ενημέρωσης όπως θα έπρεπε να είναι…



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ