ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμαρχος Σύμης: Ζητήσαμε να μπει σε απομόνωση το νησί

 

Την αγωνία των νησιωτών της Σύμης μεταφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Λ. Παπακαλοδούκας, ζητώντας να μπει το νησί… στην απομόνωση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο δήμαρχος Σύμης, Θ. Παπακαλοδούκας ζητά τη διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με το νησί, προκειμένου να προφυλαχθούν οι νησιώτες από τυχόν διασπορά του κορωνοϊού.

«Μεταφέρουμε την αγωνία των μόνιμων κατοίκων του νησιού. Να σταματήσει τώρα αμέσως η συγκοινωνία που μεταφέρει επισκέπτες και να συνεχιστεί κανονικά η προμήθεια των εμπορευμάτων. Να ταξιδεύουν μόνο οι πολίτες που πρέπει να πάνε αναγκαστικά στους γιατρούς. Την αγωνία αυτή μετέφερα προηγουμένων στον κ. Χαρδαλιά, του είπε ότι πρέπει να σταματήσει. Μου είπε ότι συνταγματικά, δεν μπορεί να το κάνει, από τη στιγμή που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι νησιών. Μπορεί, όμως, να κάνουν φορολογική δήλωση στη Σύμη, αλλά να μένουν στην Αθήνα. Εμείς που μένουμε εδώ χειμώνα καλοκαίρι, λέμε να σταματήσει αύριο», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Θα μπορούσε η ζωή να κυλάει κανονικά στα μικρά νησιά, αν σταματούσε η συγκοινωνία. Ο ιός στα πρώτα νησάκια, δεν έχει έρθει ακόμη. Όταν έρθει και εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα, χωρίς ιατρική περίθαλψη ουσιαστικά στα νησιά… Εχουμε τρεις αγροτικούς γιατρούς που ούτε αυτή την εμπειρία έχουν, αλλά ούτε καν προϊστάμενο. Αν υπάρξει ένα κρούσμα χωρίς με γιατρό με ειδικότητα, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Το πρόβλημα είναι μην μεταφερθεί ο ιός από αλλού. Από τη Ρόδο, από την Αθήνα, από την Αγγλία, από τη Γαλλία… Κι αν έρθει ο ιός σε αυτά τα νησάκια, που είναι μια μικρή φυλακή, καταλαβαίνετε τι θα γίνει… Δεν υπάρχει καν οδηγός ασθενοφόρου. Δεν υπάρχει εξοπλισμός στα ιατρεία».

 





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ