ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

DLR#8 | Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου χορού Dance Laboratory Rhodes στη Ρόδο

 

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance LaboratoryRhodes (DLR) στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) είναι γεγονός.

Το Dance Laboratory-Rhodes (DLR) είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών, που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιάν, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων, καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου.

Ο στόχος του DLR για τη δημιουργία μιας γέφυρας πολιτισμού μεταξύ της Ρόδου και ευρωπαϊκών Ακαδημιών χορού επιτυγχάνεται φέτος και με περίσσια χαρά στις παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να συνεργαστούμε με την Ακαδημία και Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Sulzburg της Αυστρίας (SEAD).

Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 1 έως 11 Αυγούστου 2022, εξασφαλίζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας την Δωδεκάνησο με έδρα την Ρόδο κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής. Από τις 1 έως τις 10 Αυγούστου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα διεξαχθούν 4 στο σύνολο σεμινάρια σύγχρονου χορού στη Ρόδο για όλα τα επίπεδα από διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους της διεθνούς σκηνής. Από αυτά τρία είναι σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου
χορού καθώς και ένα δημιουργικό σεμινάριο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μια χορογραφία υπό την καθοδήγηση χορογράφου, η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου μπροστά σε κοινό. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας από 7 ετών περιλαμβάνοντας ενήλικες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς, μουσικούς και όλους όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, στο DLR#8 θα διδάξουν οι:

  • Kalli Tarasidou “Waving Movement & Concept” (Mέλος της Flying Steps για το Redbull fly illusion show)
  • Csenger K. Szabó & Fenia Chatzakou “Physical Alertness” (Απόφοιτοι της Ακαδημίας Χορού της Αυστρίας SEAD)
  • Alexandros El Greco “Organic Acrobatix” (Mέλος της Βέλγικης ομάδας Wim Vandekeybus)
  • Μαριτίνα Κατσιμπράκη “Stand Alone” (Απόφοιτος Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του διδακτικού προσωπικού της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας)
  • BODHI PROJECT Repertoire Masterclass από τους χορευτές της ομάδας Andrea Givanovitch & Luisa Heilborn.
  • Μαρία Μανουκιάν – Masterclass “Inner Globe for Kids” (Απόφοιτος Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Χορού Aerowaves).

Παράλληλα στις 8 και στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 2 επιμέρους masterclasses. Στις 8 Αυγούστου το “BODHI PROJECT Repertoire Masterclass” το οποίο αποτελεί ένα μάθημα σύγχρονης τεχνικής, διδασκαλία ρεπερτορίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ρεπερτόριο του BODHI απευθείας με τα μέλη της ομάδας.

Στις 10 Αυγούστου το “Inner Globe for Kids” Μαρία Μανουκιάν. Το DLR on tour ήταν αυτή η συγκυρία που οδήγησε πολλά παιδιά μικρής ηλικίας να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον χορό και το κινητικό λεξιλόγιο του inner globe δημιουργώντας μια νέα συνθήκη, αυτήν της δημιουργίας τμημάτων αποκλειστικά για παιδιά. Με την ευκαιρία αυτή στο φετινό DLR#8 θα δοθεί ένα masterclass που θα είναι “αφιερωμένο στους μικρούς μας χορευτές”.

Η συνολική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 43 ώρες.

Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου στα πλαίσια του παραστατικού προγράμματος θα διεξαχθούν (6) ημέρες παραστάσεων και δράσεων σύγχρονου χορού. Στις 5 – 7 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει στην αγαπημένη μας πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές), οπού για τρεις συνεχόμενες ημέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, δωρεάν υπαίθριες μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Συμπεριλαμβάνονται κομμάτια επαγγελματιών χορευτών από την Αθήνα και δημιουργίες από Ρόδιους καλλιτέχνες σε συνεργασία από μουσικούς του νησιού, όπου κάθε βράδυ θα βλέπουμε διαφορετικά μικρά έργα. Θα συμμετέχουν επίσης νέοι Ρόδιοι δημιουργοί της πόλης οι οποίοι θα επιλεχθούν από το ανοιχτό κάλεσμα που ανακοινώθηκε.

Στις 9 με 11 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται πλέον στο ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ με μια μοναδική παράσταση με την διεθνή συμμετοχή της ομάδας BODHI PROJECT της Αυστρίας σε χορογραφία της Ελληνίδας χορογράφου Πατρίτσια Απέργη με τίτλο “Newtopia”. Στις 10 Αυγούστου ένα τρίπτυχο με τον Alexandros El Greco και το έργο “Each Precious Moment”, τους Csenger K. Szabó & Φένια Χατζάκου με το έργο “Still Love” και την παρουσίαση του “Performance Project (Stand Alone)” από τους συμμετέχοντες του φετινού σεμιναρίου σε χορογραφία της Μαριτίνας Κατσιμπράκη.

Τέλος το φεστιβάλ κλείνει στις 11 Αυγούστου με την παράσταση “Bright Future” η οποία έκανε πρεμιέρα στο νησί μας σε χορογραφία Ευάγγελου Πουλίνα. Ενώ κατά την διάρκεια όλου του φεστιβάλ θα περιφέρεται στους δρόμους της πόλης η περσόνα «Πάολα Γενικότερα». Μια διαδραστική performance της Ιουλίας Ζαχαράκη όπου θα εξελίσσεται σε διαφορά σημεία του κέντρου της Ρόδου. Μην διστάσετε να την δείτε, να την γνωρίσετε και να την ρώτησε από κοντά πληροφορίες για το φεστιβάλ !

Πιο συγκεκριμένα, το παραστατικό μέρος του DLR#8 είναι:

  • 5-7 Αυγ. Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (κάθε βράδυ θα βλέπουμε διαφορετικά μικρά έργα σε συνεργασία με μουσικούς επι σκηνής). Ώρα έναρξης 21:00.
  • 9 Αυγ. “Newtopia” της ομάδας σύγχρονου χορού της Αυστρίας BODHI PROJECT σε χορογραφία της Ελληνίδας χορογράφου Πατρίτσια Απέργη.
    Ανοιχτό θέατρο Ρόδον, ώρα έναρξης 21:15.
  • 10 Αυγ. “Each precious moment” του Alexandros El Greco, “Still Love” των Csenger K. Szabó & Φένια Χατζάκου και την παρουσίαση του “Performance Project (Stand Alone)” από τους συμμετέχοντες του φετινού σεμιναρίου σε χορογραφία της Μαριτίνας Κατσιμπράκη.
    Ανοιχτό θέατρο Ρόδον, ώρα έναρξης 20:00.
  • 11 Αυγ. “Bright Future” του Ευάγγελου Πουλίνα. Ανοιχτό θέατρο Ρόδον, ώρα έναρξης 21:15.
    4-11 Αυγ. «Πάολα Γενικότερα» της Ιουλίας Ζαχαράκη. Μια διαδραστική performance όπου θα εξελίσσεται σε διαφορά σημεία του κέντρου της Ρόδου.

Για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου που τους ενδιαφέρει να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου, ώστε να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, το Dance Laboratory Rhodes σε συνεργασία με την Dodekanisos Seaways τους δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο με 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια.

  • Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Βενετόκλειο Γήπεδο Μπάσκετ.
  • Οι υπαίθριες παραστάσεις στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 χουρμαδιές).
  • Οι παραστάσεις Θεάτρου στο Κινηματοθέατρον Ρόδον.

Για πληροφορίες, εγγραφές και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ. 6947633151 – 6972225145
FaceBook: Dance Laboratory – Rhodes
Instagram:@dancelaboratoryrhodes
Email: dancelaboratoryrhodes@gmail.com





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ