ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

15 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλο το νησί της Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλο το νησί.  

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η δημοτική αρχή Ρόδου είναι ώρα για να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στις θέσεις και αρμοδιότητες του προσωπικού.  

Πιο συγκεκριμένα:  

«Ένα από τα θέματα που θέλουμε να διευθετηθεί άμεσα είναι να προχωρήσουμε στην διάθεση εξοπλισμού του ΚΕΠ στην Κρεμαστή με σύγχρονα μηχανήματα. Αυτό θα γίνει και για όλα τα υπόλοιπα ΚΕΠ αλλά και για όσα ξεκινήσουν σύντομα την λειτουργία τους στον Άη Γιάννη, στα Κοσκινού και στην Λίνδο. Ετοιμάζω και σχετική εισήγηση ώστε με τον νέο κανονισμό στον Δήμο Ρόδου, να γνωρίζουμε επακριβώς ποιοι υπάλληλοι απασχολούνται και σε ποιες θέσεις».   

Είναι γεγονός ότι σε όλο το νησί της Ρόδου, λειτουργούν, 15 ΚΕΠ: στην Μεσαιωνική Πόλης της Ρόδου, στην Συνοικία ‘Μητρόπολη Ρόδου’, στην Συνοικίας ‘Ροδίνι’ Ρόδου, στην Συνοικία ‘Αγίων Αποστόλων’ Ρόδου, στην Πλατεία Ελευθερίας Ρόδου, στον Αρχάγγελο, στ’ Αφάντου, στον Έμπωνα, στην Ιαλυσό, στην Καλλιθέα, στην Σορωνή, στην Λάρδο, στο Γεννάδι, στην Κρεμαστή, στον Άη Γιάννη (στην Ανάληψη), στην Λίνδο  και στα Κοσκινού.  

«Με την έναρξη λειτουργίας των ΚΕΠ στον Άη Γιάννη, στην Λάρδο και στα Κοσκινού, καλύπτουμε όλο το νησί. Δεν μπορούν να μείνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς ΚΕΠ. Πρέπει να πούμε ότι  έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη. Ευελπιστώ το νέο πιλοτικό πρόγραμμα ‘mylifekep’ να μπορέσει να επεκταθεί παντού. Ο ίδιος ο υπουργός κ. Γεωργαντάς, έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχει υπάλληλος σε κάθε ΚΕΠ που θα βοηθάει τον πολίτη για να μάθει πώς να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά για όσες διαδικασίες θέλει. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία στα ΚΕΠ και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός. Δεν είναι μόνο η τρίτη ηλικία είναι και οι νεώτεροι που δεν γνωρίζουν την εφαρμογή αυτών των υπηρεσιών. Μέσα στον Σεπτέμβριο, θα κάνω μια περιοδεία μαζί με υπηρεσιακούς ώστε να ενημερώσουμε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και τους χωρικούς για τις νέες διαδικτυακές λειτουργίες και προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσω και μία νέα εφαρμογή σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους διαδικτυακά και να γνωρίζουν ποια μέρα και ποια ώρα θα πάνε σε μια υπηρεσία και ποιος υπάλληλος θα τους εξυπηρετήσει. Ο Δήμος Ρόδου, εισέρχεται πλέον σε νέα εποχή» είπε ο αντιδήμαρχος.  

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε προσλήψεις για τα ΚΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν επισήμως, σύντομα.  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ