ΕΛΛΑΔΑ

200€ για εμβόλιο σε …μπουφάν: Η απάτη των ψεύτικων εμβολιασμών σε όλο της το μεγαλείο

Πάτρα: Πλήρωσε γιατρό για να του κάνει εμβόλιο… σε μπουφάν!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα με τους φανατικούς αντιεμβολιαστές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αντιεμβολιαστές στην Πάτρα εμφανίστηκαν να κυκλοφορούν… με πιστοποιητικό εμβολιασμού, την ίδια ώρα που οι σελίδες τους στο facebook είναι γεμάτες με μηνύματα εκφράζοντας την άποψή τους για το θέμα αυτό.

Τα δύο περιστατικά

Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Ψαροφαΐου, αλλά και επιχειρηματίας που παρασκευάζει προϊόν και το πουλά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αναφέρουν, ότι πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο φυσικά και αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι… είναι «αρνητής», όμως… διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι», λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ερευνούν το θέμα

Ο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας – Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, διερευνά το θέμα, ωστόσο η αποκάλυψή του είναι μία δύσκολη υπόθεση, γιατί κανείς δεν θα «πιστοποιήσει» πως πλήρωσε για να πάρει «πιστοποιητικό» χωρίς να εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι, παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στην Καρδίτσα όπου διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ