ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

24ωρη πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση στα δημόσια Νοσοκομεία της Περιφέρειας

24ωρη πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα των γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας, που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ρόδου Χαρίλαος Μπαρός, με το προσωπικό να είναι εξαντλημένο λόγω της υποστελέχωσης, μη μπορώντας να πάρουν ρεπό και άδειες οι εργαζόμενοι.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο Αιμοδυναμικό Τμήμα όπου ο ίδιος εργάζεται, ημερησίως ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετούνται 2 με 3 περιστατικά εμφραγμάτων, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με τα θρομβολυτικά, ενώ στο Τμήμα ο ίδιος έχει μείνει μόνος, αφού ο ένας συνάδελφός του βρίσκεται σε αναστολή και ο δεύτερος παραιτήθηκε.

“Είμαι μόνος. Αν αρρωστήσω εγώ, αναγκαστικά θα κλείσει το Αιμοδυναμικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εργάζομαι με ένα ρεπό την εβδομάδα. Έχουμε εξαντληθεί, η κατάσταση είναι τραγική…”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρός.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ