ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδρύεται Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου

 

Την ίδρυση Νεολαίας Σύριζα Ρόδου, ανακοίνωσαν χτες στους δημοσιογράφους, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης με την υπεύθυνη του τομέα οργανωτικού (σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και για την περιοχή του Αιγαίου) κα Κατερίνα Σαρρή και τον κ. Γιώργο Λυκοπάντη από την Ρόδο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αποστολίδης: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Σύριζα αφού μετά από πολλές προσπάθειες, προχωράμε στην ιδρυτική συνεδρίαση της Νεολαίας Σύριζα Ρόδου. Είναι ένα μεγάλο βήμα για να αποκτήσουμε Νεολαία και στα υπόλοιπα νησιά μας».
Μιλώντας η κα Σαρρή, τόνισε τα εξής: «Με αφορμή το 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Νεολαίας Σύριζα που είχε πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτέμβρη στην Αθήνα, η Νεολαία Σύριζα, προχωρά στην συνέχιση της οργανωτικής της ανάπτυξης δημιουργώντας οργανώσεις σε όλη την χώρα, σε κάθε πόλη.

Στην Ρόδο έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε την Νεολαία σε τοπικό επίπεδο και να δώσουμε φωνή και ορατότητα στους νέους ανθρώπους που ζουν, δημιουργούν και μένουν σε αυτή την περιοχή. Απευθυνόμαστε σε όλες τις νέες και τους νέους: που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο εδώ, στους νέους εργαζόμενους που απασχολούνται –κατά βάση στον τομέα του τουρισμού- και γνωρίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών με αφορμή την υγειονομική κρίση και την πανδημία, στους νέους που βλέπουν τα όνειρά τους να διαλύονται χωρίς προοπτική για το μέλλον. Καλούμε τις νέες και τους νέους να συστρατευτούν μαζί μας για να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν».

Ο κ. Λυκοπάντης, ανέφερε: «Η κρίση του κορωνοϊού έχει πλήξει και την Ρόδο γι αυτό είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος να δημιουργηθεί η Νεολαία Σύριζα σε τοπικό επίπεδο. Οι νέες και οι νέοι, οφείλουν να οργανωθούν μαζί μας και να προχωρήσουμε για τις αξίες της Αριστεράς».

«Η Νεολαία του Σύριζα είναι αυτόνομη πολιτική οντότητα και δεν ενσωματώνεται στο κεντρικό κόμμα. Είναι φυτώριο ιδεών και μας εμπλουτίζουν με νέες ιδέες» ανέφερε, κλείνοντας ο κ. Αποστολίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Να σημειωθεί ότι η ιδρυτική συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα στα γραφεία του Σύριζα.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ