ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κατά της Ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας

 

Συνάδελφοι/φισσες

Η πλήρης Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας (Συμφωνία – Πλαίσιο) ύψους 60 εκ ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια προχωρά παρόλο που το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του την καθυστέρησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει τελικά στην ακύρωσή της. Εκτός από τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.
Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των υπηρεσιών που και η νυν Δημοτική Αρχή, όπως διαχρονικά και οι προηγούμενες, εφαρμόζει ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η Δημοτική Αρχή διαλύει και απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Οι ευθύνες για τα «βουνά από σκουπίδια», η «συμβολική» για μήνες εικόνα με το ακινητοποιημένο – χαλασμένο απορριμματοφόρο έξω από το Δημαρχείο και η ακύρωση της προμήθειας για τα ανταλλακτικά, καταλογίζονται εις βάρος της.
Οι ισχυρισμοί πως είναι αναγκασμένη στην ιδιωτικοποίηση επειδή το Υπουργείο δεν προχωρά – παρά τα αιτήματά της – σε προσλήψεις δεν την δικαιολογούν. Γιατί η Δημοτική Αρχή εφόσον διαπιστώνει ελλείψεις σε προσωπικό, δεν προχώρησε τόσα χρόνια στη διεκδίκηση από το κράτος των αναγκαίων κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για δημόσιες υπηρεσίες με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών;
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Εργαζόμενοι και κοινωνία, δεν θα ανεχτούμε άλλο οι επιδοτήσεις του Υπουργείου να καταλήγουν σε κάθε λογής συμβάσεις (απευθείας αναθέσεις, πρόχειρους, ανοιχτούς διαγωνισμούς, κ.α.), σε μια «χούφτα» εργολάβους, ειδικούς συμβούλους και επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι αυτές οι ίδιες πολιτικές, που «τσάκισαν» τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Ευθύνες όμως έχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς συνυπέγραψαν για 3η συνεχόμενη φορά τη διαδικασία, βοηθώντας έτσι την υλοποίηση της ολοκληρωμένης ιδιωτικοποίησής της, απειλώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και μελών του Συλλόγου μας.
Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε! Ήρθε η ώρα για αντίδραση!
• Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΗ συμμετέχουμε όλοι στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10:30 – 13:30.
• Καλούμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ρόδου για συμμετοχή και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Καθαριότητας – Ανακύκλωσης στη Νέα Αγορά.

Η Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Δέσποινα (Ντέπη) Μιχαηλίδη Γιάννης ΝτελλάκηςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ