ΕΛΛΑΔΑ

Καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί – Μετακινήσεις μόνο με sms

 

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε καραντίνα από το πρωί της Τρίτης 03/11/2020. Όλες οι αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην πόλη σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αποφασίστηκε καθολικό lockdown στην πόλη από αύριο το πρωί.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση.

Για τα μέτρα αυτά είχαν προϊδεάσει τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έθεσε χτες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ