ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

42.000 νέοι επισκέπτες ήρθαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο με πτήσεις τσάρτερ

Απογειώνεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο και ο Ιούλιος αναμένεται να σπάσει ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στο νησί.

Όπως δήλωσε στην πρωινή ζώνη του  Real Voice 99.5 με τον Γιάννη Μηνατσή και την Δέσποινα Κουλούμπρη ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, τα αεροσκάφη έρχονται με πολύ ικανοποιητικές πληρότητες, και καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή οι διεθνείς πτήσεις μεταφέρουν σταθερά ημερησίως στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» περίπου 15 -17.000 επισκέπτες.

“ Ο αριθμός των αφίξεων έχει σταθεροποιηθεί.Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή ήρθαν στο νησί 42.000 επισκέπτες.Η Ρόδος υποδέχεται κατά μέσο όρο ανά ημέρα 106 αεροσκάφη, ” επεσήμανε  ο κ. Δεληγιάννης.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο εξωτερικό δεν φαίνεται να μας επηρεάζουν.

Το μόνο που μας επηρεάζει είναι  η απεργία των κυβερνητών των σκανδιναβικών αεροπορικών SAS η οποία επεκτάθηκε σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Την Κυριακή είχαμε 10 ακυρωμένες πτήσεις από Σουηδία,Νορβηγία και Δανία.

 

SAS: Συμφωνία για το μισθολόγιο των πιλότων – Έληξε η απεργία που διήρκησε 15 ημέρες

Οι ενώσεις των πιλότων και οι σκανδιναβικές αερογραμμές SAS συμφώνησαν αναφορικά με το επίπεδο των μισθών τους, τερματίζοντας έτσι μία απεργία 15 ημερών.

Η SAS κινήθηκε για την προστασία της από ενδεχόμενη χρεοκοπία κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, ανακοινώνοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ημερήσιο κόστος μεταξύ 10 και 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία, επηρεάζοντας 380.000 επιβάτες στην κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Η απεργία είχε ως συνέπεια την ακύρωση 3.700 πτήσεων, θέτοντας σε αμφιβολία το μέλλον της εταιρείας.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ