12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε διεθνή PressConference έγινε η παρουσίαση του «The Rhodes Co-Lab»

 

Σε 60 Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και με φόντο την Ρόδο,

ο Υπουργός Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου,

ο Πρόεδρος της TUIGroup και ο Πρόεδρος της TUICareFoundation 

παρουσίασαν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τον παγκόσμιο Τουρισμό

 

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, TUI Group και TUI Care Foundation οργάνωσαν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν στα διεθνή ΜΜΕ την πρωτοβουλία «THE RHODES CO-LAB».

Οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που υποδέχθηκε στο μπαλκόνι του κτηρίου της Περιφέρειας με θέα το Μανδράκι, τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου TUI GroupFritz Joussen και τον Πρόεδρο του ιδρύματος TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck για να «συναντήσουν» διαδικτυακά τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την πρωτοβουλία για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού της Ρόδου.

 

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι έλαβαν μέρος στη σύνδεση, η οποία διήρκεσε περίπου 1 ώρα, χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον και το πλήθος ερωτήσεων. Πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είχε προηγηθεί η παρουσίαση του έργου, που έχει στόχο να αναδείξει τη Ρόδοσεέναν διεθνήφάρογια τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραθεριστικών προορισμών.

 

Προχωράμε μπροστάστομέλλον που μας αξίζει

«Υπάρχειμια θεμελιώδης αρχή πουισχύειγια όλεςτις πολιτικέςτηςΠεριφέρειάς μας, τηςΠεριφέρειας ΝοτίουΑιγαίου: ότιτομέλλονξεκινάσήμερα. Αντιμετωπίσαμε τεράστιεςδυσκολίες κατάτηντελευταία δεκαετία, αλλάείμαστε περήφανοι πουλέμεότιστα νησιάτηςΠεριφέρειάς μας βγήκαμε πιοδυνατοί, πιοσίγουροι και αποφασισμένοι να πετύχουμε και στομέλλον. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων πουέχουμε μπροστά μας είναι μια σύνθετηδιαδικασία και κατανοούμεότι κανείςδεν μπορεί να τοκάνει από μόνοςτου. Πιστεύωότι αυτή η μεγάλησυμμαχία, μεέναν ηγέτηστην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως ο Όμιλος TUI, υπερβαίνει τα στενάόρια τηςκοινής μας δέσμευσηςσε αυτότοεγχείρημα. Είναι μία ψήφοςεμπιστοσύνης προςτηΡόδο, προς τα νησιάτηςΠεριφέρειας ΝοτίουΑιγαίου αλλά και προςτηνΕλλάδα. Σήμερα, αποδεικνύουμεότι η Βιωσιμότητα δενείναι ουτοπία. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχοςζωής. Είναι μία πρόσκληση σε συμμετοχή και δράση. Είναι τομονοπάτι προςτηνΑνάπτυξη και ο δρόμος να απαντήσουμεολοκληρωμένα και αποφασιστικά σεόλεςτιςμεγάλες προκλήσειςτων καιρών, όπωςστην ποιότητα ζωής, βελτίωση υποδομών, διατήρηση τουμοναδικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, τον πολιτισμό, τηνευημερία και τηνκοινωνικήσυνοχή. Τομέλλον ανήκεισεεκείνους πουτοκοιτούν κατάματα και τολμούν να το αντιμετωπίσουν. Μαζίμετονόμιλο ΤUI και το TUI Care Foundation προχωράμε μπροστάστομέλλον που μας αξίζει», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζημάρκος, ΠεριφερειάρχηςΝοτίουΑιγαίου.

 

Ολιστική προσέγγισηστη βιωσιμότητα: άνθρωποι, περιβάλλον, οικονομία

«Ο τουρισμόςέχει πολλέςθετικές επιπτώσεις – είναι μια αναγκαιότητα για καλόσκοπό. Χωρίςτουρισμόοι προορισμοίστερούνται επενδύσεων και άμεσων δαπανών από τους ταξιδιώτες. Χωρίςτουρισμόδεν υπάρχεισχεδόν καμία βάσηγια οικονομικήευημερία στους περισσότερους προορισμούς. Το THE RHODES CO-LAB μπορεί να λειτουργήσειωςεργαστήριο για τον βιώσιμοτουρισμότουμέλλοντος και να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτέςτις επιπτώσεις. Καλούμεόλουςστηντουριστική βιομηχανία να ενώσουντιςδυνάμειςτους και να συνεισφέρουνιδέες και καινοτομίεςστο «THE RHODES CO-LAB». Σε αυτήτηδεκαετία βιώσιμηςμεταμόρφωσης, το THE RHODES CO-LAB θα δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσειμια ολιστική προσέγγισηγια μεγαλύτερη βιωσιμότητα – για τους ανθρώπους πουζουνσε προορισμούς, για ταξιδιώτες, για το περιβάλλον και για τηντουριστική βιομηχανία», είπε από την πλευρά του ο Fritz Joussen, ΔιευθύνωνΣύμβουλος τουΟμίλου TUI.

 

Τέλος, ο ΥπουργόςΤουρισμούδήλωσε χαρακτηριστικάότι «το χειμώνα χτίζονται οι πρωταθλητές του καλοκαιριού», ενώιδιαίτερη αναφοράέκανε στονστόχοτης επιμήκυνσηςτηςτουριστικής περιόδου.

 



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ