ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράση ενημέρωσης και δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά Ρομά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με στόχο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές για όλα τα παιδιά ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή και ισότιμη ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γεώργιος Ε. Τριάντος και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου πραγματοποίησαν δράση  ενημέρωσης και δημιουργικής απασχόλησης  σε παιδιά Ρομά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που είναι εγγεγραμμένα σε σχολεία της περιοχής στην αίθουσα και στον αύλειο χώρο στο Ροδίνι.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προβλήθηκε εκπαιδευτικό βίντεο με θέμα «Η ατομική μου Υγιεινή», το οποίο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια άκουσαν  σχετικά τραγούδια και  συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και ζωγραφική. Στο τέλος διανεμήθηκαν σχολικά είδη  και τσάντες σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τα παιδικά χαμόγελα ήταν η  καλύτερη ανταμοιβή μας.

Θερμές ευχαριστίες  εκφράζονται στο ΚΤΕΛ Ρόδου που ανέλαβε τη μεταφορά των παιδιών με ασφάλεια  από τα σχολειά της περιοχής στο χώρο υλοποίησης της δράσης και την επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού-Covid19.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ