ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός – Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του

 

O κατηγορούμενος αστυνομικός ολοκλήρωσε την απολογία του, στη Θεσσαλονίκη. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί. Τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής…

Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να γίνει η δίκη του, για τον πυροβολισμό στο κεφάλι σε βάρος του 16χρονου Ρομά. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ανήλικο στην καταδίωξη και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του. Οι ισχυρισμοί του, προκάλεσαν τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παραμένουν από νωρίς το πρωί δεκάδες Ρομά, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός που συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρισκόταν σε άμυνα. Όπως φέρεται να είπε, αποφάσισε να πυροβολήσει όταν έκρινε πως οι ελιγμοί που έκανε ο 16χρονος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι για τους συναδέλφους του. Επανέλαβε ότι πυροβόλησε προς τα κάτω, με στόχο τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Του επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός και αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί, ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούσαν δικαιοσύνη, ενώ έκαψαν και χαρτονομίσματα. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Πάνε για συγκάλυψη» είπε μεταξύ άλλων μετά την απόφαση, ο πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ