ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άντεξε στο «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας η Ρόδος – Τα προβλήματα και πώς αντιμετωπίστηκαν (Φωτορεπορτάζ)

 

Με σφοδρότητα χτύπησαν νωρίς το πρωί τη Ρόδο οι θυελλώδεις άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών, ωστόσο το νησί μας κατάφερε για μια ακόμη φορά να αντέξει στην κακοκαιρία.

Από νωρίς το πρωί οι τεχνικές υπηρεσίες, το τμήμα καθαριότητας, η πολιτική προστασία και το προσωπικό, του δήμου Ρόδου, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς επίσης και του κρατικού μηχανισμού (το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κλπ), βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους σταδιακά από χθες το βράδυ στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο realvoice995.gr, υπήρξαν αρκετά περιστατικά με πτώσεις δέντρων σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, πλημμύρισαν δρόμοι όπως για παράδειγμα στην Ιαλυσό, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και σε παραλιακούς δρόμους όπως στ’ Αφάντου όπου «φαγώθηκε» τμήμα του ποδηλατόδρομου.

Σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Διακοπές ρεύματος

Αρκετά περιστατικά όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Ρόδου, για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί στο νησί. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Ιαλυσού και της νότιας Ρόδου.

Στο έλεος των ανέμων το λιμάνι της Ακαντιάς

Οι ισχυροί άνεμοι και τα μποφόρ που έπνεαν από νωρίς στη Ρόδο, χτύπησαν έντονα το λιμάνι της Ακαντιάς, αφού οι έντονοι κυματισμοί έφτασαν μέχρι την στεριά και σκέπασαν όλο το μήκος της προβλήτας.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση και οι εικόνες του γνωστού φωτογράφου κ. Φίλιππου Φιλίππου:

Σφυροκοπείται …ανελέητα σήμερα το λιμάνι της Ακαντιάς από ριπές ανέμου ταχύτητας 90km/h NA διεύθυνσης και γιγάντια κύματα ύψους πάνω από 15μ σκεπάζουν τμηματικά σ’ όλο το μήκος και πλάτος το λιμάνι. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αλλά λόγω της δυναμικότητας του αξίζει της καταγραφής, αφού έρχεται να μας θυμίσει πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

Καταγραφή των ζημιών – Άμεση επέμβαση των συνεργείων

Σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του προσωπικού του δήμου Ρόδου, αλλά και των εθελοντών για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την καταγραφή των ζημιών.

Αναλυτικά:

Όλα υπό έλεγχο προς στιγμήν. Τα συνεργεία των μηχανικών έχουν βγει ήδη να καταγράψουν τις ενδεχόμενες ζημιές. Συγχαρητήρια στους ακούραστους εργαζόμενους της καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών που απ’ το πρωί είναι στο πόδι. Ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ στους εθελοντές που ήταν απ’ την πρώτη στιγμή στο πλάι των υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή γιατί με τα φυσικά φαινόμενα δεν τα βάζει κανείς. Θα περάσει κι αυτό.

  

Προβλήματα και στην Ιαλυσό

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που καταγράφηκαν στην περιοχή Ιαλυσού, αφού αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, ενώ έκλεισε προσωρινά ο δρόμος προς την περιοχή του Σωτήρα λόγω πτώσης δέντρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας κα Στεφανία Στάγκα «Από το πρωί τα συνεργεία της Δ.Κ Ιαλυσού βρίσκονται στους δρόμους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Η πτώση δέντρου στην περιοχή του Σωτήρος έχει αποκατασταθεί και η διεύλευση γίνεται κανονικά».

 

Έκλεισε ο δρόμος προς την παραλία Αφάντου

Λόγω των έντονων ριπών του ανέμου και της υποχώρησης του οδοστρώματος ο δρόμος προς την παραλία Αφάντου έκλεισε με μέριμνα της Κοινότητας με χώμα.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κοινοτάρχης κ. Γιώργος Μπακίρης «αυτή την στιγμή εξελίσσεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες επιχείρηση από τα επιχειρησιακά συνεργεία της Κοινότητας Αφάντου για να κλείσει η παραλιακή οδός στην περιοχή Χελιδόνια ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος απο διερχόμενα οχήματα. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών…!!!

       

Πτώση δέντρου στη Ρόδου – Λίνδου

Παράλληλα νωρίς το πρωί διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου (στο ύψος της περιοχής Τσαΐρι), εξαιτίας της πτώσης δέντρου. Ωστόσο μετά από την παρέμβαση των αρμόδιων συνεργείων, το ρεύμα προς Λίνδο δόθηκε σύντομα και πάλι στην κυκλοφορία.

Μιχάλης Σταυρής: «Οι κάτοικοι έδειξαν μεγάλη ωριμότητα»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, κ. Μιχάλης Σταυρής, αναφέρει τα εξής:

Σε μία πολύ δύσκολη ημέρα για το νησί οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους εργαζόμενους στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας που κάτω από ακραίες συνθήκες από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στους δρόμους και αντιμετώπισαν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έφεραν οι δυνατοί άνεμοι και η ισχυρή βροχόπτωση.

Οι εργαζόμενοί μας είναι άξιοι συγχαρητήριων.

Ευχαριστώ και τους τρεις προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων τον Παναγιώτη Αντωνά, τον Τάσο Ψυλλάκη και τον Βασίλη Κωστομοίρη που πιστοί στο καθήκον υπερβάλλαν εαυτούς και φρόντισαν να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι έδειξαν ωριμότητα και περιόρισαν τις μετακινήσεις κάτι που βοήθησε ώστε η κακοκαιρία να κινηθεί χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Αντέξαμε και συνεχίζουμε.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα απαιτεί την παρέμβασή μας.
realvoice995.gr



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ