ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γρ. Ρουμάνης: 32 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε  ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου 32 συμπατριώτες μας νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο

Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 23 έως 90 ετών τα περισσότερα από τα οποία είναι ανεμβολίαστα, ένα από αυτά είναι  διασωληνωμένο, ενώ μία 90χρονη ασθενής υπέκυψε προχτές λόγω επιπλοκών που της προκάλεσε ο κορωνοϊός

«Από ότι βλέπετε τα νούμερα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΔΥ είναι τριψήφια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και έχουμε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Αυτό είναι απόρροια του πόσο εφαρμόζουμε τα μέτρα και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα όπως πρέπει και να συνεχίσουμε την προσπάθεια εμβολιασμού,  ώστε όλοι να βρεθούμε σε ένα καλό επίπεδο στις αρχές του Σεπτέμβρη» δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Αναλυτικά η  σημερινή κατάσταση :

«Στο νοσοκομείο έχουμε μεγάλο αριθμό νοσηλειών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Το τελευταίο διάστημα έχουμε σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο 32 άτομα που νοσηλεύουμε οι ηλικίες τους είναι από 23 έως 90 ετών κυρίως είναι ανεμβολίαστοι, και ελάχιστοι είναι οι εμβολιασμένοι.

Από τους εμβολιασμένους που ήταν θετικοί αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερα συμπτώματα και δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη νοσηλεία τους. σημασία όμως έχει ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας. Χτες πέθανε μια ασθενής από κορονοϊό πάνω από 90ετών, ενώ με αυξημένη παροχή οξυγόνου έχουμε μονίμως άτομα.

 

Διασωληνωμένο έχουμε ένα άτομο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα διακομίσαμε άλλο ένα περιστατικό στο νοσοκομείο της Κρήτης. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα διασωληνωμένο περιστατικό που το διαχειρίζεται το νοσοκομείο,  καθώς για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να το διακομίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι κυρίαρχη και στη Ρόδο γι΄αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί, όπως είπε.

 

!

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν άδεια κρεβάτια για να καλύψουν ανάγκες που τυχόν παρουσιαστούν στο μέλλον ο διοικητής του νοσοκομείου υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας έχει συντάξει και έχει υποβάλει ένα πλάνο λειτουργίας για τον κορονοϊό.

 

«Έχουμε την Α παθολογική η οποία νοσηλεύει μαζί με την κλινική covid 32 άτομα και εφόσον συνεχίσουν να αυξάνονται τα περιστατικά έχουμε σχεδιάσει άλλη μία κλινική στο νοσοκομείο να αδειάσει και να χρησιμοποιηθεί για covid. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί αν και οι ενδείξεις μας δείχνουν άλλα» είπε.

 

Ενημερώθηκε το προσωπικό για τους νόμους!

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς γιατρών και προσωπικού στο νοσοκομείο μας ο διοικητής τόνισε ότι μέσω επιστολής ενημερώθηκε όλο το προσωπικό που εμπλέκεται με το νοσοκομείο με οποιαδήποτε μορφή, ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα και ο νόμος.

 

«Τους κοινοποιήσαμε το νόμο καθώς και όσα προβλέπει το ΦΕΚ για μετά τη 1 Σεπτεμβρίου. Εμείς ευελπιστούμε ότι οι περισσότεροι θα καταλάβουν τη σημασία του εμβολιασμού, είναι τελείως προσωπικό το θέμα και ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες του. Στην παρούσα φάση σε ότι αφορά τους γιατρούς έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς, έχουν μείνει 2 με 3 ακόμα και όσον αφορά τους υπόλοιπους έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό γύρω στο 77%. Υπάρχει ακόμα καιρός κάποιοι να το σκεφτούν και να αλλάξουν άποψη. Για εμάς όλες οι απόψεις είναι σεβαστές το ίδιο και ο νόμος ο οποίος θα εφαρμοστεί από 1 του μήνα εφόσον η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη διαδικασία» ανέφερε.

 

 

 

Όσοι αρνούνται θα αντικατασταθούν

Σε ότι αφορά την αντικατάσταση όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο ο κ. Ρουμάνης δήλωσε τα εξής: «Το υπουργείο έχει πει ότι το προσωπικό θα το αντικαταστήσει και εμείς ήδη σχεδιάζουμε πως με το υπόλοιπο προσωπικό μπορούμε να λειτουργήσουμε. Σίγουρα οι ανάγκες μας είναι μεγάλες και όλοι είναι χρήσιμοι για εμάς και τους θέλουμε όλους να είναι κοντά μας».

 

Με την ευκαιρία ο διοικητής του νοσοκομείου ρωτήθηκε και για τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, και για τα παράπονα που υπάρχουν από ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν όπως για παράδειγμα συμπατριώτες μας που πρέπει να κάνουν ορθοπεδικής φύσης επεμβάσεις.

Η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής:

«Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει θέμα με τους αναισθησιολόγους. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα μέχρι να βρούμε ανθρώπους να μας βοηθήσουν.

 

Όσοι είναι εδώ κάνουν το παραπάνω και ήδη να σας πω ότι σήμερα κλείνουν τα χειρουργεία για τους 10 ορθοπεδικούς οι οποίοι θα χειρουργηθούν και γενικά όλοι παίρνουν μία σειρά.

Δεν είμαστε στις καλές μέρες που μπορούσαμε να χειρουργήσουμε πολλούς ασθενείς, είμαστε στις μέρες που πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες και ανάλογα με την κρισιμότητα της κατάστασης και τις αποφάσεις της ιατρικής υπηρεσίας βγάζουμε πρόγραμμα για τα χειρουργεία».

 

 

 

Έπεσαν οι ρυθμοί εμβολιασμού

 

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς τόνισε ότι προχωρούν με αργούς ρυθμούς στη Ρόδο. στο νοσοκομείο μας υπάρχει το Johnson και το Astra Zeneca και μάλιστα με το δεύτερο εμβολιάζονται καθημερινά περίπου 50 άτομα ενώ στο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη όπου οι εμβολιασμοί γίνονται με Pfizer οι ρυθμοί είναι πολύ μικρότεροι από ότι είχαν σχεδιαστεί και σε σύγκριση με τη δυνατότητα του.

Με 600 άτομα τη μέρα έχουμε πέσει αρκετά και ο ρυθμός δεν είναι ο αναμενόμενος, κατέληξε.

 

Τέλος ερωτηθείς για τα περιστατικά θερμοπληξίας στο νησί μας ο κ. Ρουμάνης απάντησε ότι λόγω αύξησης της θερμοκρασίας σημειώνονται αρκετά περιστατικά. έρχονται στο νοσοκομείο κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι με συμπτώματα θερμοπληξίας που αντιμετωπίζονται ανάλογα, όπως είπε κάνοντας γνωστό ότι 4 συμπατριώτες μας έχασαν τελικά τη ζωή τους από θερμοπληξία.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ