ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Χρησμός» για στήριξη μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων κλάδων της οικονομίας

«Με καλή διάθεση και με καλοπιστία πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και το 2021 θα είναι μια καλύτερη οικονομική χρονιά από το 2020 και το 2022, φυσικά, μια εξαιρετικά καλύτερη χρονιά, χωρίς καμία συζήτηση».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του, σήμερα το απόγευμα, στη διαδικτυακή ημερίδα «Δυτική Ελλάδα: Η επανεκκίνηση της Οικονομίας και τα αναπτυξιακά εργαλεία».

Ο υπουργός υπογράμμισε σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ, ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να δώσει διευρυμένο ρόλο στις Περιφέρειες. «Μεγαλύτερο μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, στις Περιφέρειες, που θα έχουν και μεγαλύτερη ευελιξία για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους για τις τοπικές ανάγκες» όπως είπε. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η πανδημία έχει ανατρέψει κατά πολύ τους αρχικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καθώς λαμβάνονται έκτακτα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. «Πολλά από αυτά χρηματοδοτούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό, άλλα από ευρωπαϊκούς πόρους» είπε ο υπουργός, και ως παράδειγμα ανέφερε το πρόγραμμα για την ενίσχυση της εστίασης το οποίο προέρχεται από το νέο ΕΣΠΑ.

«Άρα, μέρος των πόρων του νέου ΕΣΠΑ κατευθύνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Και ίσως τις επόμενες μέρες να έχουμε ανακοινώσεις και για άλλους κλάδους της οικονομίας, για τους οποίους μέσω του νέου ΕΣΠΑ ερχόμαστε – στο μέτρο του δυνατού – να θεραπεύσουμε την πραγματική ζημία που έχουν υποστεί από την πανδημία και από το γεγονός ότι αυτή έχει κρατήσει πολύ περισσότερο από όσο ο καθένας μας θα μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της» όπως σημείωσε ο ίδιος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι όλα μαύρα για την Ελλάδα

Ο υπουργός πρόσθεσε: «Δεν είναι, όμως, όλα μαύρα για την Ελλάδα» και αναφέρθηκε στην καλή φήμη που έχει κερδίσει η χώρα μας λόγω του τρόπου με τον όποιο αντιμετώπισε στο υγειονομικό επίπεδο τις συνέπειες της πανδημίας. Όπως είπε: «Δεν έχετε παρά να βγείτε έξω, να διαβάσετε ξένο Τύπο, να μιλήσετε με στελέχη ξένων επιχειρήσεων και fund, για να δείτε πώς βλέπουν την Ελλάδα πια από το εξωτερικό. Την αντιμετωπίζουν ως μια χώρα που αντιμετώπισε στο υγειονομικό επίπεδο τις συνέπειες της πανδημίας, με εξαιρετικά καλύτερο τρόπο από όσο όλοι ανέμεναν στην αρχή.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ