ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για την βάφτιση: «Μου είπαν είσαι νόμιμος, θα προτιμούσα να πληρώσω πρόστιμο» (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με την βάφτιση που έγινε νονός και το κατά πόσο ήταν νόμιμη.

Την δική του εκδοχή στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί για το γεγονός οτι έγινε νονός, ενώ απαγορεύονται οι βαφτίσεις, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8, τονίζοντας οτι δεν είχε καμία σχέση με την έκδοση της άδειας.

«Εγώ δεν είχα εμπλοκή στην άδεια. Δεν την πήρε ο Υπουργός την άδεια. Αυτό που ζω είναι το θέατρο του παραλόγου. Έχετε έγκριτους ρεπόρτερ, θέλω να πάρετε την Πολιτική Προστασία και να ρωτήσετε αν υπήρξε Υπουργική παρέμβαση για την έκδοση της άδειας. Εγώ δεν ήξερα καν οτι θα πάρουν άδεια. Όταν πήραν την άδεια, πήγα επειδή με είχαν τιμήσει με την πρόσκληση και θεώρησα καλό οτι έπρεπε να πάω. Ο Υπουργός έβγαλε την άδεια; Οι γονείς έβγαλαν την άδεια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μάλιστα ξεκαθάρισε πως για όλους τα μέτρα υπάρχουν εξαιρέσεις: «Για όλα τα μέτρα προβλέπονται εξαιρέσεις από την Πολιτική Προστασία αν υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι. Αυτό το εγκρίνει η επιτροπή της Πολιτικής Προστασίας, δεν το εξέδωσε η υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για να ρωτήσετε εμένα», ενώ όταν προς το τέλος της συνέντευξης ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε για το ποιοι λόγοι θεωρούνται σοβαροί, απάντησε: «Όλα τα μέτρα έχουν εξαιρέσεις για ειδικούς λόγους. Συμβαίνουν αυτά, όχι για τον Υπουργό. Συμβαίνουν κάθε μέρα, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Μπορεί κάποιος να έχει σοβαρό λόγο υγείαςταξιδιούοικονομικό. Ο κάθε ένας έχει κάτι που μπορεί να θεωρεί σοβαρό. Θα κρίνεται από την υπηρεσία».

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε για το ποιους λόγους επικαλέστηκε η οικογένεια, απάντησε: «Αυτό θα ρωτήσετε την οικογένεια. Μπορώ να πω εγώ τους λόγους; Είναι δική μου δουλειά; Για αυτό θα ρωτήσετε την οικογένεια ή την υπηρεσία που έδωσε την άδεια. Σας ξαναλέω, είχα εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εμπλοκή με την έκδοση της άδειας αυτής; Όχι. Δεν με πιστεύετε; Δικαίωμά σας, βάλτε τους ρεπόρτερ να πάρουν στην Πολιτική Προστασία και να το ψάξουν. Δεν είχα καμία σχέση. Όταν πληροφορήθηκα οτι η οικογένεια θα έκανε την βάφτιση για την οποία με είχαν καλέσει να είμαι νονός και τους ευχαριστ;v και οτι είχαν εξασφαλίσει άδεια λόγω οικογενειακών λόγω, παρευρέθηκα στην βάφτιση. Και απόδειξη οτι δεν έκανα κάτι παράνομο, ήταν οτι εγώ έκανα την ανάρτηση».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε και πολιτική διάσταση στο όλο θέμα, λέγοντας: «Δηλαδή αν έπαιρνα μία κολυμβήθρα και πήγαινα σε μία διαδήλωση υπέρ του Κουφοντίνα και κάναμε τα βαφτίσια μέσα στην διαδήλωση, θα επιτρεπόταν. Γιατί εδώ θα τρελαθούμε. Ποια είναι η βάση για την απαγόρευση των βαφτίσεων στην υπερκόκκινη περιοχή. Για ποιο λόγο τις απαγορεύουμε; Είμαστε κατά της θρησκείας; Θέλουμε να παραβιάσουμε το δικαίωμα της λατρείας ή επικαλούμαστε την δημόσια υγεία; Δεν είναι το δεύτερο. Μπορούμε να μου εξηγήσει κάποιος πως ανησυχεί για την διάδοση του κορονοϊού σε μία εκκλησία με 6 άτομα, ενώ ταυτόχρονα να καλεί σε συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα και κατά της αστυνομικής βίας. Δηλαδή κολλάς στο ένα και δεν κολλάς στο άλλο».

Τέλος, όπως είπε λόγω του ντόρου που δημιουργήθηκε προσπάθησε να πληρώσει πρόστιμο… «Αν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο, θα προτιμούσα να πάω να πληρώσω το πρόστιμο. Δεν μπορώ να πληρώσω πρόστιμο γιατί επικοινωνώντας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μου είπαν είστε νόμιμος. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε…».

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ