ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ διεκδικεί αυτοδυναμία – «Φρίκη οι κυβερνήσεις συνεργασίας»

 

Μιλώντας στο Action 24, ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, καθώς και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα – «Φοβερή» χαρακτήρισε την υπόθεση του θανάτου των τριών παιιδιών στην Πάτρα

Σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στην πρεμιέρα της νέας εκπομπής του Γιώργου Πιέρρου “Tonight” στο ACTION24.

Μιλώντας για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί αυτοδυναμία. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν και τρίτες εκλογές υπογράμμισε: “Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία ούτε μετά την β’ αναμέτρηση, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα”.

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε βιωματικά εξηγώντας ότι ήταν δύσκολα διαχειρίσιμες. Χαρακτηριστικά δήλωσε «έχω υπάρξει υπουργός σε κυβέρνηση συμμαχίας και ήταν φρίκη». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σε περίπτωση συνεργασίας με άλλα κόμματα η βασική προϋπόθεση είναι να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις ο μικρότερος εταίρος.

Για το θέμα της ακρίβειας ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο προσθέτοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκόλεψε περισσότερο την κατάσταση. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ενίσχυσης και ενδεχομένως να λάβει κι άλλα, αν χρειαστεί. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι υπαρκτό και φθείρει και την ίδια την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις ενέργειες για την πάταξη της αισχροκέρδειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα πάταξης με την επιβολή αυστηρών προστίμων. Όπως είπε, ήδη από την στιγμή που βγήκε η νέα διάταξη παρατηρήθηκε μείωση των τιμών στην βενζίνη.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του: «Είναι φοβερή υπόθεση», σημείωσε. Δήλωσε πως περιμένει να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη και καταδίκασε τις εικόνες με εξαγριωμένους πολίτες από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ