ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αεροσκάφος 209 θέσεων ήρθε από το Ελσίνκι το Σάββατο στη Ρόδο με…έναν επιβάτη! 6.080 επισκέπτες αφίχθησαν το Σαββατοκύριακο στο νησί

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου έχει ξεκινήσει για τη Ρόδο, που κινήθηκε σε εξαιρετικούς αριθμούς αφίξεων 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών από το εξωτερικό.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, η σεζόν αν και θα κλείσει στις 13 Νοεμβρίου, με τις τελευταίες διεθνείς πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Διαγόρας”, έχει ξεκινήσει να οδεύει προς το τέλος της, αφού αρκετά αεροσκάφη ήρθαν το Σαββατοκύριακο στο νησί με μονοψήφιο αριθμό επιβατών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τσάρτερ που ήρθε από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, με έναν μόνο επιβάτη, σε μία private πτήση!

Το Σάββατο έφθασαν στο νησί 3.180 επισκέπτες αεροπορικώς και την Κυριακή 2.900 άτομα. Συνολικά δηλαδή ήρθαν στη Ρόδο 6.080 άτομα με διεθνείς πτήσεις.

Αναλυτικά όπως τόνισε ο κ. Δεληγιάννης:

Το χαρακτηριστικό αυτού του διημέρου και το Σάββατο και την Κυριακή ήταν οι πάρα πολλές “ιδιωτικές” πτήσεις που είχαμε, δηλαδή το Σάββατο είχαμε 74 συνολικά πτήσεις τσάρτερ, με 3.180 ταξιδιώτες, εκ των οποίων οι 29 πτήσεις ήρθαν άδειες, ενώ στη συνέχεια είχαμε άλλες 11 πτήσεις, οι οποίες ήταν ιδιωτικές είχαν μέσα από ένα έως 10 άτομα. Πτήση που ήρθε το Σάββατο από το Ελσίνι με 209 διαθέσιμες θέσεις υπήρχε ένας και μοναδικός επιβάτης! Το Σάββατο αναχώρησαν από το αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου για την πατρίδα τους 13.000 άτομα με διεθνείς πτήσεις τσάρτερ.

Και την Κυριακή παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο φαινόμενο, πολλές άδειες πτήσεις και πολλές “ιδιωτικές” πτήσεις με ένα ή δύο άτομα μέσα, είχαμε ένα σύνολο 46 πτήσεων με 2.900 επισκέπτες που ήρθαν και 9.500 που αναχώρησαν.

Μία πάρα πολύ καλή σεζόν βαίνει προς το τέλος, από τις 27 Μαρτίου που άνοιξε η σεζόν το σύνολο των επιβατών που ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ είναι 2.542.000 επισκέπτες, οι οποίοι μας τίμησαν με την επιλογή τους, ενώ ο συνολικός αριθμός αφίξεων εξωτερικού και άλλο πτήσεων είναι στα 2.785.000 άτομα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δεληγιάννης.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ