ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

Πραγματοποιήθηκε  ΧΘΈς , 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12:00 το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής  σύμφωνα με τα  σχετικά πρωτόκολλα. Μαθητές και γονείς της Α΄ Δημοτικού έδωσαν το παρόν στην τελετή την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Τουρισμού  Μάνος Κόνσολας  ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρεμαστής κ. Μιχάλης Δράκος και μέλη, εκ μέρους  τουΣυλλόγου Γονέων ο Πρόεδρος  Μιχάλης Λούπης και εκ μέρους του Δήμου Ρόδου ο Αθανάσιος Στάμος .

 

Ο Αρχιμανδρίτης π.Μελίτων Μπέλλος  τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε ένα παραγωγικό και ευλογημένο σχολικό έτος. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Σχολείου Αικατερίνη Σοκορέλου καλωσόρισε τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Επεσήμανε  ότι η χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερη και δύσκολη ,όμως , όπως είπε « όλα είναι έτοιμα σε ένα από τα πολυπληθέστερα σε μαθητικό δυναμικό σχολεία  της χώρας». Εκπαιδευτικοί στη θέση τους από 1η Σεπτεμβρίου, βιβλία ,πρόγραμμα και μάσκες. Ευχαρίστησε το   τοπικό συμβούλιο Κρεμαστής, το ΔήμοΡόδου , την Α/θμια  Σχολική Επιτροπή και το Σύλλογο Γονέων αφού με τις προσπάθειες όλων το προηγούμενο εξάμηνο έγιναν σοβαρές κτιριακές παρεμβάσεις, εξωτερικό βάψιμο  και  ολική αντικατάσταση των πλεξιγκλάς στο αίθριο του σχολείου. Ιδιαίτερα τόνισε ότι  με συντονισμό  αλλά και  με προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη  λειτουργεί και πάλι κυλικείο στο σχολείο  μετά από 2 χρόνια αναστολής του.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο  ο  Υφυπουργός Τουρισμού  Μάνος Κόνσολας ο οποίος αφού ευχήθηκε για μια γόνιμη σχολική χρονιά   απευθύνθηκε σε γονείς και  μαθητές , τους προέτρεψε να τηρούν με ευλάβεια και σεβασμό τους κανόνες και τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων στο σχολείο.

Η τελετή έληξε με τις εγκάρδιες ευχές όλων  ενώ ο Υφυπουργός στο τέλος είδε ξεχωριστά τους   εκπαιδευτικούς  αφού προέρχεται και ο ίδιος από την εκπαίδευση, πολλοί ήταν  και συνάδελφοί του αλλά και φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ