ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άγρια επίθεση από ΡΟΜΑ σε συμπολίτη μας, επειδή αρνήθηκε να αγοράσει υαλοκαθαριστήρες!

Στην άγρια επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκε από ομάδα ΡΟΜΑ ένας ανυποψίαστος συμπολίτης μας στο Καρακόνερο, στην πόλη της Ρόδου, επειδή δεν δέχθηκε να αγοράσει υαλοκαθαριστήρες, με αποτέλεσμα να καταλήξει στους γιατρούς με οιδήματα για μία σειρά εξετάσεων, από μαγνητική για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μέχρι ενδοσκοπικές εξετάσεις στο λάρυγγα, περιέγραψε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο γιατρός ΩΡΛ και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Ιωσήφ.

Ο κ. Ιωσήφ αναφέρθηκε εξοργισμένος στο πρωτοφανές περιστατικό βιαιότητας από τους εν λόγω τσιγγάνους που βρίσκονται στην περιοχή και παρενοχλούν τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές, και παραλίγο να έχει δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία του συμπολίτη μας, ο οποίος ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα!

Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την μαρτυρία του γιατρού, ότι ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 40 ετών, υπέστη τον ξυλοδαρμό από πολλά άτομα, αφού ο αθίγγανος που πουλούσε τους υαλοκαθαριστήρες αρχικά επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγό του θύματος και εν συνεχεία όταν εκείνος προσπάθησε να υπερασπιστεί τη γυναίκα του, με ένα… σφύριγμα ειδοποίησε τη συμμορία να επιτεθεί!

“Ευτυχώς ο άνθρωπος δεν είχε κάτι σοβαρό γενικώς, αλλά υπέστη όλη αυτή την ταλαιπωρία. Ήταν γνωστοί Ρομά που πουλάνε υαλοκαθαριστήρες. Η σύζυγος του θύματος δεν δέχτηκε να αγοράσει τον υαλοκαθαριστήρα και ο Ρομά του επιτέθηκε φραστικά. Βγήκε ο άνθρωπος από το ΙΧ να υπερασπιστεί τη σύζυγο και του την “πέσανε με ένα σφύριγμα” δέκα, πέντε, όσοι ήταν τέλος πάντων, ήταν πολλοί και έγινε αυτό που έγινε… Έπεσε ξύλο και ο άνθρωπος έπρεπε να κάνει μαγνητική, γιατί είχε οιδήματα στο κεφάλι, να δούμε και το λαιμό -γιατί τον έπιασαν και από το λαιμό- και έπρεπε να κοιτάξουμε ενδοσκοπικά ότι δεν είχε κάποιο κάταγμα στο λάρυγγα κλπ.”, είπε ο γιατρός.

Το θέμα είχε γνωστοποιήσει και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο κ. Ιωσήφ, γράφοντας τα εξής:

Ως πότε θα ανεχόμαστε την παραβατικότητα των τσιγγάνων και την «κράτος εν κράτει» στάση τους; Σήμερα επιτέθηκαν έξω από το Lidl στο Καρακόνερο, γιατί αρνήθηκε να αγοράσει υαλοκαθαριστήρες! Μόλις γύρισε από τη μαγνητική για τις κρανιοεγκεφαλικές και θα ελέγξουμε το λάρυγγα για τραυματισμούς! Και κανείς δεν φωνάζει την αστυνομία γιατί επικρατεί το «δεν τους αγγίζει κανείς, τους παίρνουν στο τμήμα και τους αφή πουν σε μια ώρα»!
Ανέχεια στην ανέχεια, μπαίνουν στα σπίτια, κλέβουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, προκαλούν ζημιές καταλαμβάνουν χώρους, οδηγούν επικίνδυνα και ζουν εκτός Ορίων και νόμων απλά στο όνομα της διαφορετικότητας; Πρέπει κάποτε να μπουν σε όρια και να ακολουθήσουν κανόνες και νόμους.

Ερωτηθείς ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ποια είναι η στάση του οργάνου γενικότερα για το θέμα των ΡΟΜΑ, αφού δεν ακολούθησε η δημοτική αρχή τις αποφάσεις της προηγούμενης, ο κ. Ιωσήφ ανέφερε: “Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι, δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Δεν έχει έρθει ποτέ τέτοιο θέμα στο Δ.Σ. Μεθαύριο έχουμε συνεδρίαση και θα το αναφέρω και ελπίζω να καταφέρουμε στο επόμενο Δ.Σ. να έχουμε κάποια συζήτηση σχετική. Είναι πραγματικά δύσκολο το θέμα και δεν πρέπει να το βλέπουμε τελείως αντί-Ρομά, πρέπει να δούμε και εμείς τι έχουμε κάνει για αυτούς τους ανθρώπους, γιατί αν το σκεφτούμε ίσως να τους έχουμε ωθήσει κι εμείς σ’ αυτή τη συμπεριφορά”.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ