ΔΙΑΦΟΡΑ

Airbnb: Τρεις τρόποι να κρατήσετε ψηλά τις αναζητήσεις για το κατάλυμά σας

Από την Σοφία Αδαμίδου

Τι θα κάνατε αν σας λέγαμε ότι με ένα mini-makeover της καταχώρησής σας μπορείτε να κρατήσετε ψηλά τις αναζητήσεις της; Ας υποθέσουμε, ότι η απάντησή σας θα ήταν «Οκ. Από πού ξεκινάω;»

Όπως είναι ήδη γνωστό, η αναζήτηση της Airbnb λειτουργεί βάσει ενός αλγορίθμου. Για λόγους που δεν είναι γνωστοί, ο αλγόριθμος έχει κάποιες πιθανότητες να «προτιμήσει» τις πιο ενημερωμένες καταχωρήσεις. Άρα εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ανανεώνουμε συχνά τις καταχωρήσεις μας. «Μα πώς να την ανανεώσω; Τι καινούριο μπορώ να προσθέσω που δεν το έχω ήδη βάλει;» σας ακούω να ρωτάτε. Παρακάτω, λοιπόν, παραθέτω 3 μέρη από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

1.     Ανεβάστε καινούριες φωτογραφίες.

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, άρα είναι λογικό και η Airbnb να «ψάχνει» τις καταχωρήσεις με τις νεότερες φωτογραφίες. Κοιτάξτε τις ήδη καταχωρημένες εικόνες, αλλά και άλλες που έχετε στην κατοχή σας. Υπάρχουν κάποιες που μπορούν να κάνουν το ακίνητό σας να φαίνεται πιο ελκυστικό; Μήπως ανάμεσα στις ήδη καταχωρημένες υπάρχουν φωτογραφίες που το αδικούν; Πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας να αλλάξετε και την σειρά εμφάνισης των εικόνων σας. Ή αν βρείτε την κατάλληλη φωτογραφία, μη φοβηθείτε να αλλάξετε την κύρια εικόνα.

2.     Δείτε αν έχετε τρόπους να βελτιώσετε την καταχώρησή σας.

Κάποιες φορές μπορεί να μη παρατηρούμε τυχόν κενά ή σημεία που μπορούν να βελτιωθούν στην καταχώρησή μας. Μια καλή ιδέα είναι να ελέγξετε τα “Insights” σας. Για να το κάνετε αυτό από την σελίδα hosting dashboard επιλέξτε Insights. Εκεί θα βρείτε προτάσεις της πλατφόρμας για να κάνετε την καταχώρησή σας πιο ελκυστική στους επισκέπτες. Δοκιμάστε να κάνετε κάτι από αυτά που σας προτείνει.

Αφού τελειώσετε, βρείτε την καρτέλα “Today” στο μενού και πατήστε επάνω. Ψάξτε για το “Next steps for you”. Εδώ θα δείτε διάφορα amenities (ανέσεις) και πληροφορίες που θα μπορούσατε να προσθέσετε στην καταχώρησή σας.

Σκεφτείτε ακόμη πως το remote working μεσουρανεί. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε το ακίνητό σας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάποιου που δουλεύει εξ’ αποστάσεως;

3.     Βεβαιωθείτε ότι το ημερολόγιό σας είναι ενημερωμένο (up to date).

Η Airbnb προσπαθεί να αποφεύγει ακυρώσεις κρατήσεων που οφείλονται σε ημερολόγια που δεν είναι ενημερωμένα. Ακριβώς το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Όταν ανανεώνετε καθημερινά το ημερολόγιο σας, δείχνετε στην πλατφόρμα ότι το διατηρείτε ενημερωμένο.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιον αλγόριθμο τιμολόγησης, τότε έχετε ένα πράγμα λιγότερο να σας ανησυχεί, μιας και οι ενημερώσεις γίνονται αυτόματα σε κάθε πληρωμή. Αν αλλάζετε τις τιμές χειροκίνητα, προσπαθήστε να τροποποιείτε καθημερινά κάποια από αυτές, έστω και κατά €1.

Το περιβάλλον της Airbnb διαρκώς αλλάζει και εμπλουτίζεται. Επιδιώξτε, λοιπόν, να ανανεώνετε συχνά τις καταχωρήσεις σας, ανεξάρτητα με το πώς τα πάνε οι κρατήσεις σας. Γιατί έτσι μπορείτε να κρατήσετε ψηλά τις αναζητήσεις του καταλύματός σας και παράλληλα να μένετε ενημερωμένοι για ότι νέο υπάρχει.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ