ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακυρώνουν τα ταξίδια μέχρι και 17 Μαΐου TUI και DER Ελβετίας

 

Μέχρι και τις 17 Μαΐου δεν θα πραγματοποιούν ταξίδια οι TUI και DER Ελβετίας, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού σύμφωνα με το Hotelplan Suisse.

Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών σε μερικά κράτη, η άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων δεν αποτελεί προς το παρόν πραγματοποιήσιμο σενάριο.

Η Kuoni και άλλοι operators του DER Touristik επέκτειναν την ακύρωση των πακέτων διακοπών και των ανεξάρτητων ταξιδιών. Ο CEO του DER Touristik, Dieter Zümpel, αναφέρει:

«Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ταξιδιωτικών περιορισμών στους προορισμούς, τη μείωση στη ζήτηση για πτήσεις και την οδηγία για παραμονή στο σπίτι».

Η TUI δικαιολογεί την ίδια απόφαση στη βάση του, ότι η συνέχιση των ταξιδιών με φυσιολογικούς ρυθμούς καθίσταται αδύνατη λόγω των περιορισμών και των απαγορεύσεων.

Ο DER Touristik δέχεται νέες κρατήσεις υπό προϋποθέσεις, οι οποίες αφορούν τους περιορισμούς και τη δυνατότητα παροχής των συμφωνημένων υπηρεσιών. Σε περίπτωση ακύρωσης ο πελάτης θα μπορεί να αλλάξει δωρεάν την κράτησή του ή να λάβει πιστωτικό ίσης αξίας με αυτή της αρχικής κράτησης, το οποίο θα ισχύει για αρκετά χρόνια.

Επίσης, παρέχεται και η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων προς τους πελάτες. Οι όροι της αλλαγής των κρατήσεων και της ακύρωσης των εισιτηρίων ισχύουν μόνο για κρατήσεις πτήσεων. Εάν παρέχουν αποζημίωση, τότε ο πελάτης θα τη λάβει. Όπως ίσχυε και στο παρελθόν, οι αιτήσεις για αποζημίωση θα ακολουθούν χρονολογική προτεραιότητα βάσει της ημερομηνίας αναχώρησης.

Η TUI αναφέρει, ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τους πελάτες, των οποίων οι κρατήσεις ακυρώθηκαν, ώστε να λάβουν την αποζημίωσή τους με χρονολογική προτεραιότητα. Η πλειοψηφία των πελατών προχωρούν σε αλλαγές κρατήσεων για το φθινόπωρο και υπάρχει η τάση της αντικατάστασης της χαμένης «ανοιξιάτικης περιόδου» από την περίοδο που διαρκεί από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία.

Από money-tourism.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ