ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Alex Hefer: Το αφεντικό της Trivago προειδοποιεί: Το 2023 η ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταρρεύσει

 

Οι προοπτικές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δεν είναι καλές, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της Trivago (Expedia Group), Alex Hefer. Το 2023 τα ταξίδια θα είναι λιγότερα και η μέση διαμονή θα έχει μικρότερη διάρκεια. Αυτό τελικά θα περιορίσει τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες θα καταγράψουν απώλειες έναντι του 2022, τόνισε.

Ο κ. Hefer εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι η έναρξη της χρονιάς ήταν πολύ θετική, με τον online τουριστικό γίγαντα να καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του κατά το δεύτερο τρίμηνο, η κατάσταση σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταρρεύσει μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Wirtschaftswoche, ο κ. Hefer υπογραμμίζει ότι ο πληθωρισμός και η απώλεια αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι οι βασικές αιτίες της κατάρρευσης αυτής.

Ωστόσο, τόνισε ότι άλλη μια αρνητική πλευρά είναι οι κακές εμπειρίες που είχαν οι τουρίστες αυτό το καλοκαίρι με τις ουρές στα αεροδρόμια, τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων και την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία. Όπως είπε, ο συνδυασμός του χαμηλότερου καθαρού εισοδήματος, των υψηλότερων τιμών και της χαμηλότερης ποιότητας θα επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ