ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν πάλι οι βεβαιώσεις μετακίνησης – Τι πρέπει να κάνετε;

Νέες βεβαιώσεις χρειάζονται από αύριο προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα με τον αστυνομικό έλεγχο και θα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Δηλώσεις αναστολών

Μέχρι σήμερα, στις 16:00 μπορούν να δηλωθούν στην «Εργάνη» οι αναστολές εργαζομένων που αφορούν είτε ολόκληρο τον Μάρτιο, είτε τις πρώτες 8 μέρες του μήνα.

Οι δηλώσεις που θα γίνει στο πληροφοριακό σύστημα μετά τις 16:01 θα αφορούν μόνο την προαναγγελία νέων αναστολών.

Ενοίκια

Σκέψεις για πλήρης απαλλαγή ενοικίου και τον Απρίλιο και τον Μάιο, για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Η απαλλαγή θα είναι 100% και θα αφορά:

-Λιανεμπόριο, Εστίαση

-Πολιτισμό, Αθλητισμό

-Τουρισμό, Μεταφορές

-Γυμναστήρια, Κομμωτήρια

-Κέντρα αισθητικής, Βιβλιοπωλεία

Σε ότι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά όχι κλειστές, και τους εργαζόμενους σε αναστολή, τα νοίκια που θα καταβάλλουν, θα είναι μειωμένο κατά 40%.

Η συγκεκριμένη μείωση είναι υποχρεωτική.

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022
Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η πρόβλεψή είναι για τον ιδιωτικό τομέα.

Έκτακτη επιδότηση

Έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Η επιδότηση αφορά στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away.

Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Αναδρομικά

Μέχρι την Τετάρτη 10 Μαρτίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε 25.000 κληρονόμους. Πρόκειται για όσους μέχρι τέλος Φλεβάρη είχαν μπει στη σχετική πλατφόρμα και είχαν υποβάλει τα στοιχεία τους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ