ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Amadeus: Ποιες δεξιότητες απαιτούνται για τα τουριστικά γραφεία του μέλλοντος

Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη των τουριστικών γραφείων ως ρυθμιστών της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στις χώρες για τη συγκράτηση της πανδημίας.

Αυτό επισημαίνει η Amadeus σε νέα μελέτη για τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι τουριστικοί πράκτορες του μέλλοντος. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες τους στα ταξίδια, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως τις ακόλουθες δεξιότητες…

-Κατανόηση | Παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αξιομνημόνευτων ταξιδίων, είτε επαγγελματικά είτε αναψυχής. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να βρεθούν στη θέση των ταξιδιωτών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που επικρατεί ο φόβος και η αμφιβολία πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

-Δυνατή ομάδα | Το 50% των εκτελεστικών στελεχών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι η ομάδα τους είναι ο ισχυρότερος παράγοντας επιτυχίας. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στην Ευρώπη, όπου το 63% των εκτελεστικών στελεχών τουριστικών γραφείων αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας. Η διαχείριση κρίσης ή δύσκολων καταστάσεων, η επανεκκίνηση της βιομηχανίας και η προετοιμασία για το μέλλον δεν έρχονται από μόνα τους. Οι καλύτεροι τουριστικοί πράκτορες περιβάλλονται από συναδέλφους που μπορούν να δώσουν καθοδήγηση, συμβουλές, στήριξη και βοήθεια ανά πάσα στιγμή.

-Εξοικείωση με την τεχνολογία | Τα ψηφιακά προσόντα κρίνονται απαραίτητα. Η ζήτηση για αυτά έχει αυξηθεί για όλες τις θέσεις εργασίας και κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδίων. Η μελέτη αναφέρει ότι από τις συζητήσεις με πάνω από 35 ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων σε όλο τον κόσμο, πολλοί δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό για διαχείριση νέων τεχνολογιών. Ο εντοπισμός των κατάλληλων δεξιοτήτων είναι μία από τις 3 κορυφαίες ανησυχίες που επισημαίνονται στη μελέτη.

-Παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης | Τα social media, τα οποία συμβαδίζουν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή του τουριστικού έργου. Καθώς πολλοί millennial επιλέγουν το επόμενο ταξίδι τους βάσει του εάν ο προορισμός ενδείκνυται για φωτογραφίες για το Instagram, και εφόσον η φήμη είναι η πιο αξιόπιστη μορφή σύστασης προορισμού, τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να είναι ενεργά στα social media. Όλες οι ομάδες που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες θα πρέπει να έχουν δεξιότητες σε αυτά, και όχι μόνο οι ομάδες του τμήματος μάρκετινγκ.

-Προσαρμοστικότητα | Οι τουριστικοί πράκτορες θα χρειαστεί να είναι σε θέση να προσαρμόζονται στις αλλαγές στον χώρο εργασίας και να το κάνουν σύντομα. Θα χρειαστεί να συνεχίσουν να ανανεώνουν τις δεξιότητές τους. Η δυνατότητα ενός πρακτορείου να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο, να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση και να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, θα συμβάλλει στο να ενισχύσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ