ΔΙΕΘΝΗ

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: «Το επόμενό του βήμα είναι να εισβάλλει στην ΑΟΖ», σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ

 

Το επόμενο βήμα του τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, θα είναι να εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα σύνορα των θαλασσοτεμαχίων 6 και 7 στο βόρειο τμήμα τους, καθώς η Άγκυρα φαίνεται να έχει δεδομένα για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας, «Φιλελεύθερος», ο σχεδιασμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι από τη μια να υλοποιήσει το όραμά του για τη… «Γαλάζια Πατρίδα» και παράλληλα να είναι αποτελεσματικές οι γεωτρήσεις του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, οι οποίες πιθανότατα θα είναι στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεπώς είναι πρόδηλο, πως πλέον στη μεγάλη εικόνα των τουρκικών σχεδιασμών είναι τα γεωτρύπανα να «δουλεύουν» για να εντοπισθούν κοιτάσματα και τούτο γίνεται με βάση ένα οδικό χάρτη, τον οποίο καθορίζουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Η Άγκυρα ως ενεργειακός κόμβος έως το 2023

Ως εκ τούτου, είναι ξεκάθαρο πως όταν αναφέρεται ο Ερντογάν ότι η Τουρκία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος το εννοεί. Κι αυτό σημαίνει ότι αναζητεί και «δικό του» φυσικό αέριο. Πρέπει δε να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε πρόσφατα στο γεγονός ότι μέχρι το 2023 η Τουρκία θα έχει βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η αναφορά σε 2023 δεν είναι τυχαία, είναι χρονιά εκλογών και μεγάλων γιορτασμών για τα 100 χρόνια τουρκικού κράτους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ