ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ για τις αναστολές στο προσωπικό του νοσοκομείου Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού, πετώντας από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς -48 στο Νοσοκομείο Ρόδου-.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση όχι απλά αξιοποίησε την υποχρεωτικότητα και τον αναγκαίο εμβολιασμό ως όχημα για να διχάσει τους εργαζόμενους και να μετακυλίσει τις ευθύνες της στο λαό, αλλά και για να προχωρήσει το αντιδραστικό σχέδιό της για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, που πάει χέρι-χέρι με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Οι επιφυλάξεις και οι φόβοι για τον εμβολιασμό σε μέρος του πληθυσμού θα είχαν σε μεγάλο βαθμό αρθεί, άν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση για τακτική καλή ενημέρωση, στενή παρακολούθηση της υγείας των εμβολιασμένων, ενίσχυση για αυτήν τη δουλειά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εξειδίκευση σε κάθε άνθρωπο που εμβολιάζεται και εξαίρεση όπου απαιτείται.

Η επιβάρυνση, με αυτές τις εξελίξεις, του ήδη τραγικά υποστελεχωμένου Νοσοκομείου της Ρόδου, θα είναι τεράστια και θα έχει συνέπειες.

Είναι γνωστό στους πάντες και στην ίδια την κυβέρνηση ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό ,δεν μπορούσε ούτε πριν την εφαρμογή αυτού του μέτρου ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες, ακόμα κι αυτές πριν την πανδημία. Αφού συγχώνευσε κλινικές, ξεπάτωσε το υγειονομικό προσωπικό, κατάργησε τα τακτικά χειρουργεία, τώρα γίνεται πολύ ορατός ο κίνδυνος παραπέρα συρρίκνωσης των υπηρεσιών του, τη στιγμή που δεν θα μπορούν ούτε οι βάρδιες να «βγαίνουν» με το αναγκαίο προσωπικό.

Η άρση των κανονικών αδειών ως μέτρου αναπλήρωσης των κενών στέρησε ήδη την δυνατότητα ξεκούρασης του ξεθεωμένου προσωπικού του νοσοκομείου. Το επιδιωκόμενο για την κυβέρνηση είναι να αξιοποιηθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και η αναστολή για τους εργαζόμενους, προκειμένουν να προχωρήσει τις προειλημμένες αποφάσεις της για συμβάσεις με ιδιώτες και το «νέο ΕΣΥ». Στο «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα

είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Μόνο ο λαός, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, μπορεί ν’ αποτρέψει τις επικίνδυνες για την υγεία του εξελίξεις. Να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό, μαζικές προσλήψεις στο Νοσοκομείο και σε όλες τις δομές υγείας. Ενίσχυση αντί της ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος ΥγείαςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ