ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για την πτώση σοβάδων στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάκης Πότσος  για την πτώση σοβάδων στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

Είναι εξοργιστικό στο νησί των εκατοντάδων πολυτελών και καλοσυντηρημένων ξενοδοχείων και των δισεκατομμυρίων εσόδων, οι σοβάδες να πέφτουν από τις οροφές των σχολείων και να κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Στη κούρσα των αλλεπάλληλων ρεκόρ που περηφανεύονται κυβερνητικοί και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, έχουμε και την άλλη κούρσα της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης των αναγκών του Ροδιακού λαού και των παιδιών μας.

Το περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας δεν είναι τυχαίο και δεν είναι το μόνο που συμβαίνει στα παμπάλαια , ακατάλληλα σχολικά κτήρια του νησιού.

Ως εδώ με τις δικαιολογίες, με τις υποσχέσεις, με το μπαλάκι ευθυνών από τη μια δημοτική αρχή στην άλλη, από τη μια κυβέρνηση στην άλλη. Την ίδια πολιτική υπηρέτησαν, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζουν: να δίνουν ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και ποτομό ενισχύσεων στο κεφάλαιο. Κι αυτό καμιά επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να το κρύψει.

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί γενναία αύξηση των κονδυλίων για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων. Αμεσα ο δήμος Ρόδου να πραγματοποιήσει έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών, να γίνει αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων. Να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του νησιού.

Τάκης Πότσος,

δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ρόδος 6/12/2022ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ