ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Ν. Καραμαρίτη, σχετικά με την διαμαρτυρία ιατρών του ΚΥ Πάτμου για την αποστολή υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια

Δύσκολο να κατανοήσει κανείς τις αναρτήσεις και τα σχόλια του Ιατρού – Διευθυντή του Κ.Υ. Πάτμου, κυρίου Τσουκαλά.

Πρώτα απ’ όλα δεν είναι ευπρόσδεκτος ο πολιτικός “τσαμπουκάς” και η περιπαικτική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου απέναντι στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, και στην κυβέρνηση. Εδώ, κύριε Τσουκαλά, δεν είναι βουλή, είναι κλινική. Οφείλετε να λειτουργείτε και να συμπεριφέρεστε σαν γιατρός και όχι σαν πολιτικός εγκάθετος. Δεν ενδιαφέρει κανέναν η πολιτική μου άποψη, αλλά ούτε και η δική σας. Κατεβάστε, λοιπόν, το ξίφος και αφήστε τις κορώνες για τους λαδεμπόρους της κατοχής, τους μαυραγορίτες και τους λοιπούς άλλους συγχωρεμένους του πολέμου. Εκεί ζείτε και εσείς γιατρέ μου στην κατοχή και αυτήν αναπολείτε! Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτές οι εκφράσεις δεν συγκινούν πλέον κανένα, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από την ίδια, μονότονη, γνωστή μικροπολιτική σας. Μόνοι σας βάλατε κομματικές πινακίδες στο συνεχή διάλογο για την υγεία, την οποία με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιήσατε σαν όχημα για να πλήξετε το κύρος του Περιφερειάρχη, τον οποίο ο λαός του Νοτίου Αιγαίου ψήφισε μαζικά.

Αυτή η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμεύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια για να ανοίξουν κλειστά περιφερειακά ιατρεία χορηγώντας αποζημίωση 450 € το μήνα ως κίνητρο σε κάθε γιατρό που θα δεχτεί να υπηρετήσει ως επικουρικός σε αυτά με τριετή θητεία. Επίσης, χορήγησε την αποζημίωση των 450 € και σε Πολυδύναμα Ιατρεία, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Ποιο είναι τελικά το ζητούμενο; Βελτίωση των παροχών υγείας ή στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για την ουσία; Είναι χρέος μας να απαιτούμε από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση και να διεκδικούμε δυναμικά επιπλέον ενισχύσεις, όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γινόμαστε αυθάδεις, προκλητικοί και ισοπεδωτικοί.

Δεν είδα καμία διαμαρτυρία σας για τις “ανθυγιεινές” πορείες προς την αμερικανική Πρεσβεία εν μέσω κορωνοϊού στην επέτειο του Πολυτεχνείου, γιατρέ. Όταν έφθασαν οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλεύτριες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ιταλία, μιλούσατε για ήρωες. Τις Ελληνίδες νοσηλεύτριες που πήγαν στη Θεσσαλονίκη να βοηθήσουν, έντυπα του χώρου σας τις χαρακτήρισαν “φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού”.

Παλεύουμε Περιφέρεια και Κυβέρνηση να κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε μια χαρά! Χτυπάτε ντενεκέδες για να μην ακουστεί η δική μας αλήθεια. Συνεχίζουμε έχοντας εντολή από τον λαό την Περιφέρειας να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Η προσπάθεια της Περιφέρειας για να θωρακίσει τις δομές υγείας σε όλα τα νησιά της καθώς και το ΕΚΑΒ, εξ ιδίων πόρων και ευρωπαϊκών, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα είναι τεράστια.

Υ.Γ. Όσον αφορά τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάτμου είχε πάντα τη δυνατότητα ο κύριος Τσουκαλάς να ζητήσει από την Περιφέρεια και το

Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει θέσεις επικουρικών γιατρών που θα αποζημιώνονται με το ποσό των 450€ το μήνα πέραν του μισθού τους για να στελεχώσει καλύτερα το Κέντρο Υγείας Πάτμου που διευθύνει. Το κάνατε, κύριε Τσουκαλά;;;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ