ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου για τις υποδομές υγείας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ.

Πολλά τα πήγαινε έλα των κυβερνητικών βουλευτών στην Νότια Ρόδο το τελευταίο διάστημα και πολλές οι βαρύγδουπες δηλώσεις για λύση του χιλιοσυζητημένου προβλήματος των υποστελεχωμένων δομών υγείας των χωριών μας.

Αλήθεια ποιος δημιουργεί το πρόβλημα αν δεν είναι η κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα που έχουμε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου. Τι απαντάει η κυβέρνηση επίσημα για το αίτημα μας για διαρκή ανοικτή προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών στο Π.Ι. Γενναδίου; Τι απαντούν για το αίτημα μας για άμεση δημιουργία μονάδας ΕΚΑΒ στο Γεννάδι; Χρειάζεται ή όχι να δημιουργηθεί σύγχρονο κέντρο υγείας στην Νότια Ρόδο; Με τις ψήφους ποιανών μειώθηκε ο προϋπολογισμός για την δημόσια υγεία κατά 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην πανδημία;

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι δυστυχώς να μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Την ίδια ώρα όμως που οι δομές υγείας στα χωριά μας είναι υπό διάλυση, μαθαίνουμε πως ετοιμάζονται κι άλλες ιδιωτικές δομές στην περιοχή. Άρα αποδεικνύεται ποιος κερδίζει, ποιος χάνει και ποιος είναι ο στόχος της συνειδητής κυβερνητικής αδιαφορίας για τις υποδομές δημόσιας υγείας.

Το επόμενο διάστημα θα αποστείλουμε ακόμα μια φορά το υπόμνημα με τα αιτήματα μας στην κυβέρνηση και στους βουλευτές του νομού, ελπίζοντας αυτή την φορά να απαντήσουν η έστω να τοποθετηθούν δημόσια επί της ουσίας.

Το υπόμνημα μας έχουν ψηφίσει και στηρίζουν μέχρι στιγμής οι κοινότητες Απολακιάς, Κατταβιάς, Λαχανιάς, Αρνίθας και Ιστρίου. Επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γενναδίου και ο πολιτιστικός σύλλογος Λαχανιάς «Ο ΛΕΣΠΕΡΗΣ». Καλούμε τους υπόλοιπους προέδρους και τοπικά συμβούλια της Νότιας Ρόδου να ψηφίσουν το υπόμνημα της επιτροπής μας και όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.

Το υπόμνημα μας θα κατατεθεί επίσης προς ψήφιση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρουν όλοι καθαρή θέση στο ζήτημα. Υπενθυμίζουμε πως στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018 το είχαν ψηφίσει όλες οι παρατάξεις ομόφωνα.

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε πως χωρίς δυναμικές κινητοποιήσεις και αγώνα διαρκείας δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το πρόβλημα της υγείας ούτε των ελαφιών. Απλώς αυτό που θα συνεχίσει να συμβαίνει θα είναι οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι να συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν ενώ την ίδια ώρα θα οξύνονται όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 15/02/2021

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ