ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου σχετικά με άρθρο του κ. Ν.Γερονικόλα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου δρα ως σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας και σε θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης λειτουργώντας αθόρυβα και αποτελεσματικά και πάντα συντεταγμένα με τις δομές της πολιτείας , όπως αυτές εκφράζονται.

Χαιρόμαστε που γινόμαστε μέρος του δημοσίου διαλόγου σε σοβαρά θέματα υγείας, αλλά καλό θα είναι τα θέματα αυτά να επεξεργάζονται και να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα πριν καν γίνει γνωστή η άποψή μας (πόσο μάλλον να εκφέρονται οι απόψεις μας από τρίτους , χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένοι για αυτό).

Δεν θα αρνηθούμε σε κανένα επίσημο φορέα, σε αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής μας (Περιφέρεια, Δήμο) την συνδρομή μας, την βοήθειά μας, να καταθέτουμε τις απόψεις μας (σε θέματα που μας αφορούν), αρκεί αυτό να μας ζητείται με ορθό τρόπο χωρίς να μας προκαταλαμβάνουν και να μας πιάνουν εξαπίνης.

Το δημοσίευμα του περιφερειακού συμβούλου κ. Γερονικόλα Νικόλαου όπως αυτό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική σελίδα της δημοκρατικής στις 11-6-21, καθώς και στην έντυπη έκδοση αυτής, αφορά ,εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις γιατί απλά στο κομμάτι που εμπλέκει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, ουδεμία επαφή υπήρξε με την διοίκησή του (επομένως καμία συνεννόηση και συναίνεση επί του θέματος).

Επί της ουσίας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου έχει εδώ και αρκετούς μήνες τεκμηριωμένες απόψεις τις οποίες και έχει καταθέσει δια του προέδρου του κ. Φουτούλη Νικόλαου, αιρετού μέλους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, για να προωθηθούν στην κεντρική διοίκηση.

Εν κατακλείδι αν η πρόθεση του αρθρογράφου δεν ήταν απλά η δημοσιότητα με την εμπλοκή αφενός και τον εγκλωβισμό αφετέρου ενός ολοκλήρου επαγγελματικού κλάδου, καλό θα ήταν να υπήρχε επαφή με τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτού, αν μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το θεαθήναι . Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε τον προσήκοντα σεβασμό στους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου.

Λυπούμαστε που ένας επιστημονικός σύλλογος αναγκάζεται να κάνει αυτή την δημόσια τοποθέτηση, η χροιά της οποίας παρακαλούμε να εκληφθεί στις σωστές διαστάσεις της και να μην χρειαστεί (δεν είναι στις προθέσεις μας ),να επανέλθουμε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ