ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακοινώθηκαν επίσημα τα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι θα ισχύσει

Γεραπετρίτης – Γεωργιάδης στο τιμόνι των ανακοινώσεων.

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες και ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης πραγματοποίησαν τις επίσημες ανακοινώσεις, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη παρούσα.

Οι χώροι στους οποίους θα έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες χωρίζονται σε αμιγείς και μεικτούς.

Αμιγείς χώροι (για εμβολιασμένους & νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες)

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Μικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Στου χώρους αυτούς θα ισχύσουν τα εξής:

Ανακοινώθηκαν επίσημα: Αυτά είναι όλα τα προνόμια των εμβολιασμένων

Αξίζει να σημειωθεί πως με εξαίρεση τα γήπεδα, εναπόκειται στην επιλογή του ίδιου του επιχειρηματία να αν στην επιχείρησή του θα δέχεται εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή εάν θα δέχεται και τον λοιπό πληθυσμό μετά από διενέργεια τεστ.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την ενημέρωση:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ