ΔΙΑΦΟΡΑ

«Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 54.000 δικαιούχοι – Οι νέες αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (video)

 

Την ένταξη επιπλέον 54.680 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/2) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 435.271 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Κόφτης» στο πολυαναμενόμενο επίδομα – Ποιοι χάνουν από 200 έως 300 ευρώ

Έκτακτο επίδομα 200 έως 300 ευρώ ως αντίδοτο στην προσωπική διαφορά των συντάξεων ανακοίνωσε – επισήμως – η κυβέρνηση δίνοντας αναλυτικά τις κατηγορίες όσων θα λάβουν το επίδομα. Στόχος της οικονομικής ενίσχυσης είναι να ενισχυθεί το σύνολο των συνταξιούχων – ακόμη και αυτών – που δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς, από τις πρόσφατες αυξήσεις.

Πότε θα πληρωθεί

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου. Δικαιούχοι είναι 1.112.000 συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, ενώ το ύψος της σύνταξή τους φθάνει έως τα 1.600 ευρώ.

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 280 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο στόχος του είναι η ενίσχυση όσων συνταξιούχων δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα, δηλαδή: από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ των Χριστουγέννων.

Από τις αυξήσεις που προήλθαν από την κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Από τις αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Και από την αύξηση κατά 7,75% που δόθηκε πρόσφατα.

«Θεσπίζουμε μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% είτε είχαν μικρότερη ωφέλεια» τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «το ύψος της παροχής διαμορφώθηκε με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ