ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την εμπλοκή με την αποχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Αρκετά νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις αλλαγές και τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε επίπεδο υπουργών, οι αλλαγές ήταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση και αντικαθιστά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο υπουργείο Υγείας όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης και στο υπουργείο Τουρισμού, όπου ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αντικαθιστά τον Χάρη Θεοχάρη.

Στο υπουργείο Υγείας εισέρχεται και η Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο σημερινός ανασχηματισμός πάντως θα μείνει στην ιστορία για ένα πρόσωπο έκπληξη που μπήκε για λίγες ώρες στην κυβέρνηση και βγήκε μόνος του μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε. Τον Ναύαρχο και πρώην υπουργό Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Αποστολάκης ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο εντάσσεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα ενταχθεί τελικά στο κυβερνητικό σχήμα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ