ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναθερμαίνονται οι ελπίδες για τον τουρισμό – Κρίσιμες αποφάσεις μέσα στη βδομάδα από τη Βρετανία

Καθοριστική αναμένεται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα για τον ελληνικό τουρισμό, αφού η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό το βάρος των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται στη Βρετανία, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό ο Μπόρις Τζόνσον θα προχωρήσει σε χαλάρωση των περιορισμών σε τέτοιο βαθμό που θα επιτρέπει τα ταξίδια σε χώρες όπως η Ελλάδα, που εμφανίζουν εντυπωσιακή βελτίωση σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το πλέον πιθανό σενάριο (που θα δώσει “ανάσα” στον ελληνικό τουρισμό) είναι στην πορτοκαλί ζώνη, που είναι για την ώρα και η Ελλάδα, να μην είναι πλέον αναγκαία η καραντίνα των 10 ημερών, άμα της επιστροφής στη Βρετανία, για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Βέβαια υπάρχουν και σενάρια που θέλουν την βρετανική κυβέρνηση να εντάσσει την Ελλάδα στην πράσινη ζώνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει για αυτό κάποια ισχυρή επιβεβαίωση.

Και δεν είναι το μόνο θετικό νέο που φαίνεται στο ορίζοντα για τον ελληνικό τουρισμό. Μία σειρά από γεγονότα επαναφέρουν την αισιοδοξία στον ελληνικό τουρισμό. Η άρση και των τελευταίων περιορισμών από την Γερμανία για πολίτες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, οι αχτίδες φωτός που διαφαίνονται από τη Ρωσία για έλευση ενός ικανού αριθμού τουριστών, αλλά και η διάθεση των Ελλήνων να ταξιδέψουν, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Στα θετικά στοιχεία και η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ