ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναβαθμίστηκε πλήρως η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με τον νέο ιατρικό εξοπλισμό

Ικανοποίηση εκφράζει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» καθώς ενισχύθηκε η λειτουργία του, λόγω της προμήθειας μηχανημάτων τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς που είτε βρίσκονται στην Ρόδο, είτε έρχονται από άλλες περιοχές όπως τα γειτονικά νησιά κι έχουν ανάγκη ενώ η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του τουρισμού.
Όπως όλοι θυμόμαστε, τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου αφού υπήρχαν πολλές ελλείψεις σε μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό με συνέπεια να σημειώνονται αφενός πολλές καθυστερήσεις και αφετέρου, αδυναμία πραγματοποίησης εξετάσεων.
Πολλοί ασθενείς αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας για να κάνουν τις εξετάσεις τους, όπως στην Αθήνα, στην Κρήτη ή στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με πολλά έξοδα όπως αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση, διαμονή και εξετάσεις.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ενισχύθηκε με εξοπλισμό βιοϊατρικής τεχνολογίας σε σημείο που να επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία του και την βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.
Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου, το νοσοκομείο προμηθεύτηκε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως: αξονικό τομογράφο,ψηφιακό μαστογράφο, ψηφιακό στεφανιογράφο, κεντρικό σταθμό παρακολούθησης και μόνιτορ ΜΕΘ/Εμφραγμάτων, αναπνευστήρες ΜΕΘ κ.λπ.
H αναβάθμιση του εξοπλισμού σημαίνει κατ’ επέκταση αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχύτερων και ακριβέστερων αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και αξιόπιστης νοσηλείας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.929.299ευρώ με φορέα υλοποίησης το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2011, χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώθηκε το 2016.
Είναι έργο πολύ μεγάλης σημασίας, καθώς με την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα ποικίλα ιατρικά περιστατικά και να καλύπτονται οι ανάγκες σε επίπεδο πρόληψης και συστηματικής παρακολούθησης νοσημάτων για όλον τον εξυπηρετούμενο πληθυσμού.
«Έχει κλείσει ο κύκλος της προμήθειας και τοποθέτησης των μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Βρισκόμαστε στη φάση που τα μηχανήματα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα από την ημέρα της λειτουργίας τους . Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες εξετάσεις σε συμπολίτες μας και προσπαθούμε πάντα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ