ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναζητούνται με αυτόφωρη διαδικασία οι ιερείς ο Ιερέας που έδωσε στα κρυφά Θεία Κοινωνία! Ψάχνουν και τους πιστούς

 

Σάλος από την παράνομη θεία κοινωνία σε Κέρκυρα και Κουκάκι. Εξετάζονται τα βίντεο για να βρεθούν όλοι οι παραβάτες. Επικοινωνία Τσιάρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με αυτόφωρη διαδικασία αναζητούνται πλέον τόσο οι ιερείς όσο και οι συμμετέχοντες στην παράνομη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για το ζήτημα έχουν επιληφθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών   Βαγγέλης Ιωαννίδης και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Κουκάκι

Υπενθυμίζεται πως Ιερέας στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι κοινώνησε στα κρυφά πιστούς από… την πίσω πόρτα.

Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, και είναι κάτι που έχει ζητήσει και ο Νίκος Χαρδαλιάς μόλις έμαθε το περιστατικό.

Ωστόσο η υπόθεση δεν σταματά εκεί. Η αστυνομία ερευνά και το βίντεο που κατέγραψε τον ιερέα, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι τον βοήθησαν αλλά και ποιοι ήταν οι πιστοί που κοινώνησαν, προκειμένου να κινηθούν και γι αυτούς οι διαδικασίες.

Για το θέμα αυτό αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Και αυτό παρά τις απαγορεύσεις αλλά και τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι μεγάλος..

Κεκλεισμένων των θυρών; Σίγουρα όχι, αφού στην εκκλησία – εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι, που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα.

Επικοινωνία Τσιάρα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοιμώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Mε πληροφορίες από newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ