ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρας …«έσπρωχνε» κρυφά 500 ευρώ σε νοσηλεύτρια για να ρίξει το υγρό από το εμβόλιο στο πάτωμα

Όλο και αυξάνονται οι περιπτώσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από υγειονομικούς υπάλληλους αλλά και από απλούς πολίτες. Σχέδιο για να αντιμετωπίσει την μάστιγα με τα πλαστά πιστοποιητικά κορονωϊού, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, άνδρας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια, που θα του έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου, 500 ευρώ, προκειμένου να μην του το κάνει.

Της ζήτησε να πάρει τα χρήματα, να ρίξει το υγρό στο πάτωμα αλλά να περαστεί στα αρχεία ότι έκανε το εμβόλιο, ώστε να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο άνδρας αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Εν τω μεταξύ, στις 26 Αυγούστου με εγγραφό του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποχρέωνε τους υγειονομικούς που είχαν παρουσιάσει θετικό rapid test να κάνουν αμέσως και μοριακό ελεγχο για επιβεβαίωση. Στο εγγραφο αναφερόταν οτι αυτό γίνεται για να ελεγχθεί πιθανή μετάλλαξη.

Ηταν 4 μέρες πριν ισχύσει η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Ο λόγος ήταν όχι μόνο τα τέστ από τη Βουλγαρία που εμφανίσθηκαν σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ή το τεστ του Μεσολογγίου από άλλο ασθενή αλλά και τέστ απο πολλές ιδιωτικές μονάδες ελέγχων.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του συστήματος η υποκλοπή βεβαίωσης εμβολιασμού απο νοσοκομείο είναι αδύνατη. Αντίθετα είναι πιο εύκολη σε κέντρα υγείας. Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα διώκονται ποινικά αλλά και με χρηματικό πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ