ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανεμβολίαστοι: Το μοναδικό μέρος στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μετά τα νέα μέτρα

Τα σχέδια της κυβέρνησης.

Λύση στο μεγάλο θέμα των εμβολιασμών προσπαθεί να βρει η κυβέρνηση. Η επιχείρηση «ελευθερία» δεν κινείται σε καλά επίπεδα αφού τα ποσοστά δεν είναι σε ικανοποιητικό και η ανοσία της αγέλης απέχει ακόμη αρκετά από την επίτευξή της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτή την στιγμή θέσπιση νέων μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. Όπως σημειώθηκε οι κυβερνώντες μαζί με τους ειδικούς θα συνεκτιμήσουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων που θεσπίστηκαν πρόσφατα και κατά πόσο αυτά εφαρμόζονται σωστά.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο αφού ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test. Πρόκειται για ένα είδος «lockdown» που αφορά όμως μόνο τους πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακραίο μέτρο, ενώ πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν ότι είναι στο τραπέζι ακόμη και το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά. Σε αυτό θα εξαιρεθούν φυσικά τα φαρμακεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Επισημαίνεται ότι το παραπάνω θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν τα πράγματα δυσκολεύσουν τόσο που θα έφταναν το σύστημα υγείας σε σημείο κατάρρευσης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ