ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Ανατριχιαστική κατάθεση του 29χρονου – Ούτε που θυμάται πόσες φορές πυροβόλησε

Λεπτομέρειες που σοκάρουν από την κατάθεση του 29χρονου για το φονικό στα Ανώγεια. Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως έγινε η τραγωδία που συγκλονίζει την Κρήτη. “Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος”, είπε.

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε το διπλό φονικό στα Ανώγεια το Σάββατο, ο 29χρονος στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ο 29χρονος κατά την απολογία του για το φονικό στα Ανώγεια που έχει συγκλονίσει την Κρήτη υποστήριξε τα ακόλουθα: «Την 2-5-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα.

Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε «Ρουφιάνος είναι και γκεσταμπίτες είστε» και με απώθησε σπρώχνοντάς με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων από το πατρικό μου. Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Ελευθέριος Καλομοίρης και η μητέρα μου, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει».

O 29χρόνος, τότε όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, πήρε το όπλο του και βγήκε έξω. «Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Όταν βγήκα στο δρόμο, είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι ήταν. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος κοιτώντας προ τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Τη στιγμή υπέθεσα ότι ο πατέρας μου ήταν νεκρός και θόλωσα» ανέφερε.

Στην συνέχεια άρχισε η «βροχή» των πυροβολισμών. «Άρχισα να πυροβολώ τον Γ. Ξ. πολλές φορές, χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στην καρότσα του οχήματος του Ε.Ν., ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε εκεί κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα σέρνοντας μέσα, όπου τον έβαλα σε ένα φορείο.

Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός έφυγα από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όσον αφορά στον τραυματισμό του Ε.Ν. δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο προς το μέρος του» ανέφερε επίσης ο 29χρόνος στους αστυνομικούς.

Σε βάρος του 29χρόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι.

Aπό newsit.gr


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ