ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: «Δεν γίνεται ο γιος να σκότωσε τον πατέρα» – «Πέντε με έξι σφαίρες βρήκαν τον Ξυλούρη και μια τον Καλομοίρη»

Ειδικός πραγματογνώμονας με γνώση του διπλού φονικού στα Ανώγεια εξηγεί τα πάντα με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του. Επτά πυροβολισμοί έπεσαν από το ένα όπλο και ένας από το άλλο.

Οκτώ πυροβολισμοί, δυο νεκροί και ένας τραυματίας, καθώς και μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα και σενάρια που έχουν προκύψει σχετικά με το διπλό φονικό στα Ανώγεια, αναζητούν απαντήσεις μέσα από τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί, από τις σορούς και τα όπλα των πρωταγωνιστών.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα αποτελέσματα κρύβεται σημαντικό μέρος της αλήθειας μιας μυστηριώδους υπόθεσης, που λίγο έλειψε να τινάξει στον “αέρα” μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, που καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην διχαστεί ανάμεσα στις δυο οικογένειες των νεκρών του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και κυρίως να μην δικάσει κανέναν πριν την αποκάλυψη όλης της αλήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από ειδικό πραγματογνώμονα, που έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, τα αποτελέσματα όλων αυτών των εξετάσεων, αναμένονται σε τουλάχιστον μια εβδομάδα κι αυτό γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό.

«Έχουν συλλεχθεί μια σειρά από ευρήματα γι’ αυτό και αναμένουμε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι είναι. Απ’ ότι μου έχει μεταφερθεί έχουμε 7 πυροβολισμούς από το ένα όπλο και έναν από το άλλο. Από τις φωτογραφίες που έχω δει ο 29χρονος Ξυλούρης έχει δεχτεί τουλάχιστον πέντε με έξι πυροβολισμούς και ο έβδομος έχει πλήξει το πόδι ενός διερχόμενου. Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης έχει δεχτεί έναν πυροβολισμό».

Σχετικά με τις αποστάσεις των πυροβολισμών, φαίνεται να προκύπτει πως ο άτυχος 30χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς από τον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη και από αρκετά κοντινή απόσταση.

«Για να μπορέσουμε να δούμε τις αποστάσεις θα πρέπει να περιμένουμε τα ιατροδικαστικά και βαλλιστικά δεδομένα. Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι ο 30χρονος που δέχτηκε τους πολλούς πυροβολισμούς, φαίνεται πως κάποιους από αυτούς, τους έχει δεχτεί και από κοντινή απόσταση. Για τον 63χρονο μπορεί να μην γνωρίζω την ακριβή απόσταση, αλλά αυτό που λέγεται πως μπορεί ο γιος να σκότωσε τον πατέρα, αυτό δεν γίνεται. Με τα στοιχεία που έχω δει, αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο δεν είναι σε ισχύ, με δεδομένο ότι υπάρχει κάλυκας και από άλλο όπλο, που σημαίνει πως και εκείνο πυροβόλησε. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε την πορεία. Ο πατέρας πρέπει να έχει βληθεί από μπροστά προς τα πίσω, που σημαίνει ότι γιος του δεν γίνεται να τον είχε απέναντι του και να τον πυροβόλησε είναι λίγο τραβηγμένο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέγονται πολλά, αλλά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια θα πρέπει να έχουμε το σύνολο των αποτελεσμάτων».

Αναφορικά με την πυρίτιδα και τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, ότι τα χέρια του βρέθηκαν καθαρά, ο ειδικός αναφέρει λύνοντας κάθε απορία:

«Η πυρίτιδα είναι κάτι παρεξηγημένο. Δεν είναι μόνο αυτή, είναι και τα κατάλοιπα πυροβολισμού. Η πυρίτιδα παράγεται από την καύση που έχει το φυσίγγιο και εκτοξεύεται μπροστά από την κάννη υπό μορφή αιθάλης ή σωματιδίων. Αυτό είναι διαφορετικό από τα κατάλοιπα πυροβολισμού, που εναπόκειται στα χέρια ή τα ρούχα αυτού που πυροβόλησε. Αυτό θέλει χημικές αναλύσεις, προκειμένου να το δούμε. Δεν φαίνονται μακροσκοπικά τα κατάλοιπα στα χέρια αυτού που πυροβόλησε. Κανονικά πρέπει να έχουν ληφθεί δείγματα που θα φανερώσουν την αλήθεια».

Και προσθέτει: «Από την άλλη πρέπει να δούμε την μάρκα των φυσιγγίων. Ακόμα και αυτό παίζει ρόλο γιατί υπάρχουν οικολογικά φυσίγγια, που είναι απαλλαγμένα καταλοίπων, δεν έχουν τα κατάλοιπα που ανιχνεύονται, αλλά κάποια άλλα. Όλα αυτά αν δεν τα ξέρουμε δεν μπορούμε να κάνουμε πέρα από εκτιμήσεις. Τα κατάλοιπα είναι αόρατα, δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Πρέπει με δειγματοφορέα να γίνει λήψη και να εξεταστεί. Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που θα προκύψουν από τις εξετάσεις θα λύσουν όλες τις απορίες».


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ