ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

 

Αποκαλυπτική ήταν η δικηγόρος του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη κατηγορούμενου για το φονικό στα Ανώγεια. Όπως είπε έχει στα χέρια της και περιλαμβάνονται σε αυτή πολλές μαρτυρίες την δικογραφία για το διπλό φονικό. 

Η κα Σπανάκη μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι στο φονικό χρησιμοποιήθηκαν δυο όπλα καθώς βρέθηκαν κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος. Είπε ακόμα ότι οι μάρτυρες είναι αρκετοί και μάλιστα ότι έχει στα χέρια της και μαρτυρίες από την πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάνννης, Δήμαρχος Ανωγείων, μίλησε επίσης στο «LIVE NEWS» για την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή της Κρήτης που σοκαρίστηκε από το διπλό φονικό.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη αυτό ενδιαφέρει πλέον τις δύο οικογένειες. Τα πνεύματα είναι απόλυτα κατευνασμένα. Όλοι αναμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και της έκθεσης της βαλιστικής. Ο Δήμαρχος Ανωγείων, κύριος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τόνισε πως: «Οι οικογένειες θρηνούν δύο ανθρώπους. Είμαστε γνώστες ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Υποχρέωση όλων είναι να ληφθούν οι μέριμνες ώστε να αποφευχθούν στο μέλον τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι χρήσιμο να πούμε ότι αυτές οι δύο οικογένειες, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, θα έχουν την αντοχή και την ενότητα να βαδίζουν σε ήρεμα νερά».

Την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε το newsit.gr μιλώντας με ειδικό πραγματογνώμονα, που έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, τα αποτελέσματα όλων αυτών των εξετάσεων, αναμένονται σε τουλάχιστον μια εβδομάδα κι αυτό γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό.

«Έχουν συλλεχθεί μια σειρά από ευρήματα γι’ αυτό και αναμένουμε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι είναι. Απ’ ότι μου έχει μεταφερθεί έχουμε 7 πυροβολισμούς από το ένα όπλο και έναν από το άλλο. Από τις φωτογραφίες που έχω δει ο 29χρονος Ξυλούρης έχει δεχτεί τουλάχιστον πέντε με έξι πυροβολισμούς και ο έβδομος έχει πλήξει το πόδι ενός διερχόμενου. Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης έχει δεχτεί έναν πυροβολισμό».

Σχετικά με τις αποστάσεις των πυροβολισμών, φαίνεται να προκύπτει πως ο άτυχος 30χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς από τον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη και από αρκετά κοντινή απόσταση.

«Για να μπορέσουμε να δούμε τις αποστάσεις θα πρέπει να περιμένουμε τα ιατροδικαστικά και βαλλιστικά δεδομένα. Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι ο 30χρονος που δέχτηκε τους πολλούς πυροβολισμούς, φαίνεται πως κάποιους από αυτούς, τους έχει δεχτεί και από κοντινή απόσταση. Για τον 63χρονο μπορεί να μην γνωρίζω την ακριβή απόσταση, αλλά αυτό που λέγεται πως μπορεί ο γιος να σκότωσε τον πατέρα, αυτό δεν γίνεται. Με τα στοιχεία που έχω δει, αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο δεν είναι σε ισχύ, με δεδομένο ότι υπάρχει κάλυκας και από άλλο όπλο, που σημαίνει πως και εκείνο πυροβόλησε. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε την πορεία. Ο πατέρας πρέπει να έχει βληθεί από μπροστά προς τα πίσω, που σημαίνει ότι γιος του δεν γίνεται να τον είχε απέναντι του και να τον πυροβόλησε είναι λίγο τραβηγμένο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέγονται πολλά, αλλά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια θα πρέπει να έχουμε το σύνολο των αποτελεσμάτων».

Αναφορικά με την πυρίτιδα και τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, ότι τα χέρια του βρέθηκαν καθαρά, ο ειδικός αναφέρει λύνοντας κάθε απορία:

«Η πυρίτιδα είναι κάτι παρεξηγημένο. Δεν είναι μόνο αυτή, είναι και τα κατάλοιπα πυροβολισμού. Η πυρίτιδα παράγεται από την καύση που έχει το φυσίγγιο και εκτοξεύεται μπροστά από την κάννη υπό μορφή αιθάλης ή σωματιδίων. Αυτό είναι διαφορετικό από τα κατάλοιπα πυροβολισμού, που εναπόκειται στα χέρια ή τα ρούχα αυτού που πυροβόλησε. Αυτό θέλει χημικές αναλύσεις, προκειμένου να το δούμε. Δεν φαίνονται μακροσκοπικά τα κατάλοιπα στα χέρια αυτού που πυροβόλησε. Κανονικά πρέπει να έχουν ληφθεί δείγματα που θα φανερώσουν την αλήθεια».

Και προσθέτει: «Από την άλλη πρέπει να δούμε την μάρκα των φυσιγγίων. Ακόμα και αυτό παίζει ρόλο γιατί υπάρχουν οικολογικά φυσίγγια, που είναι απαλλαγμένα καταλοίπων, δεν έχουν τα κατάλοιπα που ανιχνεύονται, αλλά κάποια άλλα. Όλα αυτά αν δεν τα ξέρουμε δεν μπορούμε να κάνουμε πέρα από εκτιμήσεις. Τα κατάλοιπα είναι αόρατα, δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Πρέπει με δειγματοφορέα να γίνει λήψη και να εξεταστεί. Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που θα προκύψουν από τις εξετάσεις θα λύσουν όλες τις απορίες».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ