ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανώγεια: Σπάει τη σιωπή του ο Καλομοίρης – “Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο”

 

Μέσα από το κρατητήριο ο γιος του ενός από τα θύματα αποκαλύπτει τις σκέψεις του. Διαφορετικές οι εκδοχές των δυο οικογενειών για την τραγωδία στα Ανώγεια.Τι λέει η δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Εντελώς διαφορετικές είναι οι εκδοχές που δίνουν οι δυο οικογένειες για το φονικό στα Ανώγεια που συγκλονίζει την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες και φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και βαλλιστικής εξέτασης.

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία δράστης και γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που είναι το ένα από τα δυο θύματα, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 τις σκέψεις τους για την τραγωδία στα Ανώγεια.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο», είπε και τόνισε πως: «Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα».

Όσον αφορά τους συγγενείς του άλλου θύματος, του Γιώργου Ξυλούρη, επιμένουν πως τα πάντα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, που σκότωσε, όπως λένε, τον 30χρονο.

Ανώγεια: Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

Αποκαλυπτική ήταν η δικηγόρος του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη κατηγορούμενου για το φονικό στα Ανώγεια. Όπως είπε έχει στα χέρια της και περιλαμβάνονται σε αυτή πολλές μαρτυρίες την δικογραφία για το διπλό φονικό.

Η κα Αλεξάνδρα Σπανάκη μιλώντας στο Live News σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικά διαμετρήματα στους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που συνέβη το περιστατικό. Έχουν συλλεχθεί από την αστυνομία και έχουν καταχωρηθεί στην έκθεση αυτοψίας και στη διαβιβαστική αναφορά που έχει συνοδεύσει τη δικογραφία στα χέρια του εισαγγελέα».

«Το ένα όπλο είναι το εντολέα μου. Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία διότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφή. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το ότι η δικογραφία για τον εντολέα μου έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε η ίδια.

«Το δεύτερο όπλο φυσικά και ανήκει στον Γιώργο Ξυλούρη το νεκρό. Φυσικά πυροβόλησε ο ίδιος με αυτό το όπλο. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων, και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην αποτίμηση των πραγματικών περιστατικών όπως εξελίχθηκαν. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε.

«Φυσικά και υπήρχαν και άλλα πρόσωπα. Φυσικά υπάρχουν πάνω από τρεις μαρτυρίες. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν παρόντες και ακόμη δεν έχουν καταθέσει. Θα καταθέσουν», είπε ακόμη.

«Στόχος όλων μας είναι να πρυτανεύσει η λογική, να μην επεκταθούν τα επεισόδια. Οι δύο οικογένειες είναι συγκλονισμένες. Και δικό μου μέλημα είναι η ανάδειξη της αλήθειας», κατέληξε η κ. Σπανάκη.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάνννης, Δήμαρχος Ανωγείων, μίλησε επίσης στο «LIVE NEWS» για την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή της Κρήτης που σοκαρίστηκε από το διπλό φονικό.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη αυτό ενδιαφέρει πλέον τις δύο οικογένειες. Τα πνεύματα είναι απόλυτα κατευνασμένα. Όλοι αναμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και της έκθεσης της βαλιστικής. Ο Δήμαρχος Ανωγείων, κύριος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τόνισε πως: «Οι οικογένειες θρηνούν δύο ανθρώπους. Είμαστε γνώστες ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Υποχρέωση όλων είναι να ληφθούν οι μέριμνες ώστε να αποφευχθούν στο μέλον τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι χρήσιμο να πούμε ότι αυτές οι δύο οικογένειες, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, θα έχουν την αντοχή και την ενότητα να βαδίζουν σε ήρεμα νερά».

Την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε το newsit.gr μιλώντας με ειδικό πραγματογνώμονα, που έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, τα αποτελέσματα όλων αυτών των εξετάσεων, αναμένονται σε τουλάχιστον μια εβδομάδα κι αυτό γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό.

«Έχουν συλλεχθεί μια σειρά από ευρήματα γι’ αυτό και αναμένουμε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι είναι. Απ’ ότι μου έχει μεταφερθεί έχουμε 7 πυροβολισμούς από το ένα όπλο και έναν από το άλλο. Από τις φωτογραφίες που έχω δει ο 29χρονος Ξυλούρης έχει δεχτεί τουλάχιστον πέντε με έξι πυροβολισμούς και ο έβδομος έχει πλήξει το πόδι ενός διερχόμενου. Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης έχει δεχτεί έναν πυροβολισμό».

Σχετικά με τις αποστάσεις των πυροβολισμών, φαίνεται να προκύπτει πως ο άτυχος 30χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς από τον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη και από αρκετά κοντινή απόσταση.

«Για να μπορέσουμε να δούμε τις αποστάσεις θα πρέπει να περιμένουμε τα ιατροδικαστικά και βαλλιστικά δεδομένα. Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι ο 30χρονος που δέχτηκε τους πολλούς πυροβολισμούς, φαίνεται πως κάποιους από αυτούς, τους έχει δεχτεί και από κοντινή απόσταση. Για τον 63χρονο μπορεί να μην γνωρίζω την ακριβή απόσταση, αλλά αυτό που λέγεται πως μπορεί ο γιος να σκότωσε τον πατέρα, αυτό δεν γίνεται. Με τα στοιχεία που έχω δει, αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο δεν είναι σε ισχύ, με δεδομένο ότι υπάρχει κάλυκας και από άλλο όπλο, που σημαίνει πως και εκείνο πυροβόλησε. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε την πορεία. Ο πατέρας πρέπει να έχει βληθεί από μπροστά προς τα πίσω, που σημαίνει ότι γιος του δεν γίνεται να τον είχε απέναντι του και να τον πυροβόλησε είναι λίγο τραβηγμένο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέγονται πολλά, αλλά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια θα πρέπει να έχουμε το σύνολο των αποτελεσμάτων».

Αναφορικά με την πυρίτιδα και τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, ότι τα χέρια του βρέθηκαν καθαρά, ο ειδικός αναφέρει λύνοντας κάθε απορία:

«Η πυρίτιδα είναι κάτι παρεξηγημένο. Δεν είναι μόνο αυτή, είναι και τα κατάλοιπα πυροβολισμού. Η πυρίτιδα παράγεται από την καύση που έχει το φυσίγγιο και εκτοξεύεται μπροστά από την κάννη υπό μορφή αιθάλης ή σωματιδίων. Αυτό είναι διαφορετικό από τα κατάλοιπα πυροβολισμού, που εναπόκειται στα χέρια ή τα ρούχα αυτού που πυροβόλησε. Αυτό θέλει χημικές αναλύσεις, προκειμένου να το δούμε. Δεν φαίνονται μακροσκοπικά τα κατάλοιπα στα χέρια αυτού που πυροβόλησε. Κανονικά πρέπει να έχουν ληφθεί δείγματα που θα φανερώσουν την αλήθεια».

Και προσθέτει: «Από την άλλη πρέπει να δούμε την μάρκα των φυσιγγίων. Ακόμα και αυτό παίζει ρόλο γιατί υπάρχουν οικολογικά φυσίγγια, που είναι απαλλαγμένα καταλοίπων, δεν έχουν τα κατάλοιπα που ανιχνεύονται, αλλά κάποια άλλα. Όλα αυτά αν δεν τα ξέρουμε δεν μπορούμε να κάνουμε πέρα από εκτιμήσεις. Τα κατάλοιπα είναι αόρατα, δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Πρέπει με δειγματοφορέα να γίνει λήψη και να εξεταστεί. Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που θα προκύψουν από τις εξετάσεις θα λύσουν όλες τις απορίες».

Aπό newsit.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ