ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή Δ. Γάκη προς τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου»

Φωτογραφία αρχείου
 

Προς τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου» κ. Ευαγόρα Νικολάου.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

Θα ήθελα καταρχάς, να συγχαρώ τόσο εσάς προσωπικά όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ιδρύματος Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου» για την μεγάλη προσφορά σας τόσο στον πολιτισμό της πόλης μας όσο και στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, με την υπογραφή σύμβασης δημιουργίας της Μονάδας Φροντίδας Άπορων Ηλικιωμένων Ανθρώπων (Γηροκομείο) στα Κολύμπια της Ρόδου με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μπακίρη.

Η γενική αυτή διαπίστωση, όμως, αποδυναμώνεται από τον τρόπο της προβολής της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από μέρους σας. Όπως καταλαβαίνετε, αναφέρομαι στην υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάθεσης σε μηχανικό της επικαιροποίησης της μελέτης για την κατασκευή του γηροκομείου της Ρόδου.

Γνωρίζετε πολύ καλά την εμπλοκή μου στην υπόθεση και επομένως ότι έχω γνώση αρκετών διαδικασιών που συντελέστηκαν γιατί είχαμε μιλήσει πολλές φορές μαζί και ακόμα περισσότερες με τον πρώην πρόεδρο των προνοιακών ιδρυμάτων κ. Γιάννη Μαρίνο, στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, νομικές και γραφειοκρατικές, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτή η γνώση των προσπαθειών με αναγκάζει να πάρω την πρωτοβουλία παρουσίασης ολόκληρης της αλήθειας για το παραπάνω θέμα με την δημοσιοποίηση κάποιων παρατηρήσεων που αναφέρονται στο δελτίο τύπου που εκδώσατε με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τον πολύχρονο αγώνα που εσείς κυρίως, αλλά και ο πρώην πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων δώσατε για να φτάσετε στο τελικό στόχο υλοποίησης της θέλησης την μεγάλης δωρήτριας Πάολας Νεστορίδου.

Αυτός ο αγώνας κι αυτή η προσπάθεια κατά την άποψή μου θα πρέπει να επιβραβεύεται προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν είδα όμως στο δελτίο τύπου που εκδώσατε καμιά αναφορά στην συμβολή του πρώην διοικητικού συμβουλίου των ιδρυμάτων και ιδιαίτερα του πρώην προέδρου Γιάννη Μαρίνου.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το πάθος του για το ξεμπλοκάρισμα των νομικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών, γνωρίζετε τι έκανε, πόσες πολλές ώρες δουλειάς κατανάλωσε , πόσο πίστεψε και πόσο πάλεψε, και σαν πρόεδρος και σαν δικηγόρος, πόσους καβγάδες έριξε με το υπουργείο ….

Επιπλέον, στην αναφορά σας για την έγκριση της μελέτης αναφέρεστε προφανώς στην προηγούμενη αναπληρώτρια υπουργό Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, αποφεύγοντας επιμελώς όμως να αναφέρετε το όνομα της, όπως είθισται όταν αναφέρουμε ότι κάποιος Υπουργός υπογράφει μια απόφαση. Βέβαια αναφέρετε ότι η απόφαση είναι του 2017 αλλά όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μάλιστα σε προηγούμενο δελτίο τύπου, όχι δικό σας, υπάρχουν ευχαριστίες προς την σημερινή υφυπουργό την κυρία Μιχαηλίδου. Η σύγχυση κατά την άποψη μου δεν είναι τυχαία, είναι βλέπετε γνωστή ως η στρατηγική του αποπροσανατολισμού.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, νομίζω ότι τυχόν σκοπιμότητες ή παραλείψεις αδικούν το μέγεθος της επιτυχίας και της προσφοράς αυτής που υπογράψατε προχθές με το νέο πρόεδρο των προνοιακών ιδρυμάτων κ. Μπακίρη, απουσία βεβαίως του πρώην προέδρου.

Κύριε πρόεδρε, φοβάμαι πως επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά ότι στόχος αυτών που έρχονται είναι να δημιουργούν λήθη στην κοινωνία για αυτούς που φεύγουν. Παράλληλα όμως ευθύνη αυτών που φεύγουν είναι να κρατούν στην μνήμη των πολιτών την αλήθεια των γεγονότων για να μπορούν εκείνοι να έχουν δίκαιη κρίση την κατάλληλη ώρα.

Ρόδος 19-5-2020

Δημήτρης Γάκης

τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου – ΣΥΡΙΖΑΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ