ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή του κ. Ν. Κανταρζή σχετικά με τα ακίνητα της ΕΤΑΔ με αφορμή ερωτήματα του Μ. Κόνσολα

Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Κανταρζή Περιφερειακού Σύμβουλου της ΠΝΑΙ με αφορμή ερωτήματα από το Μάνο Κόνσολα προς την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση 4 ακινήτων στη Ρόδο και Κω.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς : Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Γραφείο Προέδρου Π.Σ.

Κοιν: ΜΜΕ/ΠΝΑΙ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κυρία Πρόεδρε

Σε σημερινό δελτίο τύπου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας γνωστοποιεί ότι ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα Δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου , εστιάζοντας ιδιαίτερα σε Ρόδο και Κω.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται σε 4 συγκεκριμένα ακίνητα:

1ον) Το ακίνητο της πρώην Νομαρχιακής Έπαυλης στη Ρόδο και του περιβάλλοντος χώρου, για το οποίο υπάρχει σχεδιασμός και προοπτική για τη δημιουργία Πανορθόδοξου Κέντρου, αλλά και για την ανέγερση του νέου Μητροπολιτικού Ναού του Πολιούχου της Ρόδου , Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

2ον) Το κτίριο του πρώην στρατολογικού γραφείου Ρόδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και παραμένει αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια.

3ον) Το κτίριο που στέγαζε την 80η ΑΔΤΕ στην παραλία της Κω, στη συμβολή των οδών Ακτή Κουντουριώτη και Θεμιστοκλέους. Έχει κατατεθεί επανειλημμένως αίτημα από το Δήμο Κω για την παραχώρησή του προκειμένου να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

4ον) Το ακίνητο έκτασης 70.000 τ.μ στην παραλία της Κω, με Α.Β.Κ 963 (Κ.Μ 2708 γαιών Κω εξοχής), στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου για το οποίο ζητείται η παραχώρηση του από το Δήμο για να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και αθλητισμού.

Ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου , θεωρώ τα ερωτήματα του κ. Κόνσολα ιδιαίτερα σοβαρά, πιστεύω ότι τα ακίνητα θα πρέπει να περάσουν στους Δήμους και ως περιφερειακό συμβούλιο οφείλουμε να πάρουμε θέση!

Για το λόγο αυτό , θεωρώ ότι θα πρέπει και το Περιφερειακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει άμεσα , ενισχύοντας ως οφείλει τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών της Ρόδου και της Κω.

Σας ευχαριστώ

Νίκος Κανταρζής

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ