ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοίγει ξανά για δύο ημέρες η πλατφόρμα για εγγραφές στα σεμινάρια εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

 

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εργοδοτών και απασχολούμενων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου να εγγραφούν στα δωρεάν σεμινάρια που πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στις 18 & 19 Ιουνίου, όσοι ενδιαφερόμενοι, από όλα τα νησιά της Περιφέρειας, δεν πρόλαβαν τον α’ κύκλο εγγραφών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr

Δεύτερο κύκλο εγγραφών στα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα. Μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε χθες ο Περιφερειάρχης με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Μανώλη Λόγγο και την Διευθύνουσα Σύμβουλο Βάνα Μανωλάκη, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από νησιώτες επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, αποφασίζουν να ανοίξει εκ νέου για δύο ακόμη ημέρες η πλατφόρμα εγγραφών στα σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Τουρισμού, από το Αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Από την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 09:00 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 21:00, όσοι ενδιαφερόμενοι, από όλα τα νησιά της Περιφέρειας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν κατά τον πρώτο κύκλο, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και θα ειδοποιηθούν με e-mail ή sms για την ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων, τα οποία θα ξεκινήσουν να διεξάγονται από τις 22 Ιουνίου.

Κατά τον πρώτο κύκλο εγγραφών στα σεμινάρια, τα οποία πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκαινίασε στην Ελλάδα, ήδη από τις 23 Μαΐου 2020, την επομένη αμέσως ημέρα μετά την ανακοίνωση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από την Κυβέρνηση, είχαν εγγραφεί 18.040 ενδιαφερόμενοι. Μέχρι σήμερα, 17 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί τα σεμινάρια για 14.200 επαγγελματίες ενώ μέχρι την Κυριακή 21 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η τηλεκατάρτιση και των 18.040 αιτούντων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με τον νέο κύκλο εγγραφών: «Ευχαριστώ και τους 18.040 νησιώτες για την εμπιστοσύνη τους, την οποία τιμούμε, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις από όλα τα νησιά μας. Παράλληλα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν.

Φροντίζουμε σήμερα και αυτοί να εκπαιδευτούν πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και να αποκτήσουν το κρίσιμο για αυτή την ιδιόμορφη τουριστική χρονιά όπλο».

Όπως και κατά τον πρώτο κύκλο εγγραφών, στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ www.katartisi-pnai.gr, οι ενδιαφερόμενοι σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλα τα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον COVID-19, που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση, σεμινάρια τα οποία παρέχονται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:

1. Ξενοδοχειακού Κλάδου / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις

2. Επισιτιστικού Κλάδου / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ

3. Μεταφορές Προσώπων (Rentacar, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.)

Κάθε εκπαιδευόμενος, από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του, μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί, με μόνο εξοπλισμό υπολογιστή ή tablet. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού (όπως, Firefox, Chrome, Safari).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί αποκλειστικά διαμέσου πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, και θα είναι συνδυασμός σύγχρονης διδασκαλίας (2 ώρες on line με εξειδικευμένο εκπαιδευτή) και ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου ο εκπαιδευόμενος μπορεί οποιαδήποτε ώρα να έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ερωτήσεις/απαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα Υπουργείων. Εκπαιδευτές των σεμιναρίων είναι επόπτες Δημόσιας Υγείας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ καθώς και εκπαιδευτές ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα κληθεί να απαντήσει στο τεστ γνώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση παρακολούθησης, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.katartisi-pnai.gr και κατά την εγγραφή στην πλατφόρμα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ