ΔΙΑΦΟΡΑ

Άνοιγμα σχολείων με αλλαγές: Τα 10 νέα μέτρα για τον κορωνοϊό για να μην ξανακλείσουν

Η περσινή σχολική (και φοιτητική) χρονιά ήταν μία από τις πλέον δύσκολες των τελευταίων πάρα πολλών ετών, μια και λόγω της πανδημίας η τηλεκπαίδευση έγινε… must και οι σχολικές αίθουσες έμειναν κλειστές επί σειρά μηνών, υπό το φόβο της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Φέτος, όμως, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη χαθεί ακόμα ένα έτος, κάτι που ειδικά για τις μικρότερες τάξεις μπορεί ν’ αποδειχθεί καταστροφικό- όπως και για τους φοιτητές επί πτυχίω, οι οποίοι βλέπουν τους κόπους τους να μην ανταμείβονται και τον κορωνοϊό να υψώνει τείχος (δυστυχώς δικής του ανοσίας) στα σχέδιά τους.

Επομένως, ακούγοντας πάντα τους εμπειρογνώμονες, προσανατολίζονται σε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν πιο ομαλή εξέλιξη της χρονιάς, προκειμένου τα μαθήματα να διεξάγονται με φυσική παρουσία και όχι μέσω υπολογιστή.

Δεδομένου, λοιπόν, πως τα ποσοστά εμβολιασμού σε καθηγητές, φοιτητές και μαθητές μεγαλυτέρων τάξεων κρίνονται ικανοποιητικά, η κυβέρνηση συζητά για ένα πακέτο μέτρων.

Ποια θα είναι αυτά; Όπως αναφέρει το ethnos.gr, τα ακόλουθα:

– Έχουν ήδη εξεταστεί και θα προσδιοριστούν εναλλακτικά σενάρια στην περίπτωση κρουσμάτων στα σχολεία ώστε να μην κλείνουν τάξεις ή ολόκληρο σχολείο όταν υπάρχουν κρούσματα όπως γινόταν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

– Διαφοροποιημένα θα είναι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εξειδικευτούν τις ημέρες, που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.

– Προτροπή να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από 12 έως 17 ετών.

– Σε όποιες περιοχές είναι εφικτό θα υπάρχουν μικρότερα τμήματα

– Οι δήμοι στις περιπτώσεις, που υπάρχει δυνατότητα θα προσφέρουν αίθουσες για να λειτουργήσουν επιπλέον σχολικά τμήματα

– Σχέδια για εμβολιαστικά κέντρα σε πανεπιστήμια και σχολεία.

– Οι καθηγητές που δε θα εμβολιασθούν τελικά, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

– Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή εργασίας για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

– Ήδη έγινε σημαντικός αριθμός μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού.

– Σχεδιασμός για τεράστιο αριθμό προσλήψεωναναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα πάγια κενά αλλά και οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που αρνηθούν να εμβολιασθούν ή ασθενήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς .

Ευχή όλων μας, φυσικά, το να κυλήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά και να μην υπάρξουν νέα… λουκέτα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ