ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Με ποιον κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι μετακινήσεις γονέων και κηδεμόνων

 

Οι κωδικοί μετακινήσεων όσο και τα έγγραφα και οι βεβαιώσεις για την μετακίνηση από Δευτέρα (11/1) παραμένουν οι ίδιοι.

Το κουδούνι των σχολείων –δημοτικών και νηπιαγωγείων- θα ηχήσει και πάλι από τη Δευτέρα (11/1), μετά την παύση της λειτουργίας τους, εδώ και δυο μήνες, λόγω του lockdown. Η μεγαλύτερη ανησυχία, τόσο για ειδικούς όσο και κυβέρνησης για το αυριανό άνοιγμα είναι ο συνωστισμός που πρέπει να αποφευχθεί από τους γονείς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε οι παραπάνω ώρες θα γίνονται τμηματικά.

Καθώς οι περιορισμοί του lockdown βρίσκονται σε εφαρμογή, αναφορικά με τις άσκοπες μετακινήσεις οι γονείς ή οι κηδεμόνες, θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 προκειμένου να παραλαμβάνουν ή να πηγαίνουν τους μικρούς μαθητές στα μαθήματά τους.

Για αυτή την μετακίνηση, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι γονείς και κηδεμόνεςθα πρέπει να στέλνουν με SMS οι γονείς στο 13033 τον κωδικό «4».

Οι κωδικοί μετακινήσεων όσο και τα έγγραφα και οι βεβαιώσεις για την μετακίνηση από Δευτέρα (11/1) παραμένουν οι ίδιοι και έχουν ως εξής:

Για τις μετακινήσεις μπορείτε να στέλνετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ